Barvna kombinacija
rdečo daj samo na eno steno, ker gre za zelo intenzivno barvo, ki že v majhnih količinah dobro učinkuje, v večjih je pa moteča.
odtenek pa nekaj srednjega in intenzivnega. v bistvu je vseeno. lahko izbereš oranžno ali pa malina rdečo in vse odtenke tu vmes. važno je le, da se potem tega odtenka držiš tudi pri detajlih. vsaj, kar sem zadnje čase sledila, je oranžna kar aktualna v kombinaciji s črno-belo. ali pa mogoče fuksija, če si bolj drzna?
sedežno bi dala belo in nanjo blazine v barvi rdeče stene, mogoče še kak mini rdeč tepih, ker to rdečo zgodbo je potrebno razvijati naprej.
druga varianta je svetlo zelena (jabolko). lahko uporabiš kar obe barvi: rdečo in sv. zeleno. tako dodaš strogim kontrastom malo mehkobe. recimo da imaš rdečo kot glavno dopolnilno barvo, zeleno pa zraven za kak detajl (npr. vazico). ali pa v kuhinji bolj zelena, v dnevni bolj rdeča. z jabolčno zeleno kombiniraj le v primeru, če boš izbrala srednje rdeč odtenek.
lahko pa vzameš en konkretno intenziven srednje zelen odtenek (skoraj smaragden, malo manj pridiha modre) in narediš enako kot pri rdeči.
ali pa vse črno-belo z rdečo steno in potem pisani/vzorčkasti (seveda z vsebnostjo enake rdeče) detajli (za bolj drzne).
sicer pa sem videla črno-belo kombinirano tudi z natur odtenki kot so npr. rjava, beige in zelena. to bi zahtevalo bolj kompleksno idejo, ker bi se morala natančneje poglobiti v detajle.
skratka, nekje med rdečo in zeleno se gibaj.
Ok, zmenjeno.
Mi lahko pustiš svoj mail, da te lahko kontaktiram.
Moj mail je [email protected]
Hvala,
Tina
A ni logično, da človek zbira barve sten (pohištva, omar, oblačil itn) glede na lasten okus?? Ne razumem zakaj punce sploh sprašujete – izberite tisto barvo, ki vam je res všeč, ne pa zato, ker je nekaj moderno ali ker tako reče 80% foruma……….saj jo boste same potem “uživale” vsak dan.
Mene recimo nihče ne bi prepričal v rdečo steno. Rumena, zelena – to bi imela pa povsod……
Saj izbiraš po svojem okusu, vendar znotraj omejitev, ki so ti dane po zakonitostih barvnih študij. Ne paše vsaka barva na vsako vrsto lesa. Tudi dve barvi, ki sta ti posamezno všeč, ni nujno, da skupaj delujeta v harmoniji.
Mislim, da vsi težimo k temu, da bi naš bivalni prostor dobro zgledal in da bi se mi v njem dobro počutili. K temu pa seveda pripomore tudi pravilen izbor barv. Neka barva ti je lahko še tako zelo všeč, a če ne bo pravilno vkomponirana v prostor, ambient ne bo dobro izpadel in posledično se v njem ne bomo dobro počutili.
Sploh pa tu na forumu dajemo samo ideje in predloge. Končna odločitev je seveda v rokah posameznika. Mnenja lahko upošteva ali pa povsem ignorira. Najbrž ima vsakdo že neko osnovno predstavo, vendar sami pogosto razmišljamo preveč konvergentno, zato včasih pride prav več različnih mnenj, da se nam odpre kaka nova varianta, na katero prej mogoče ne bi niti pomislili.
Črno-beli smo svetovali rdečo. Če ji ta barva ne bi bila všeč, bi to povedala in bi ji našli alternativo glede skladnost z ostalimi kosi pohištva v stanovanju.
Jaz tu ne vidim problema.
Ne, saj ni problema. Samo takole malo v zrak se sprašujem, kako to, da so nekateri ljudje tako vodljivi, da jim nekdo drug mora povedati, kaj bo lepo in kaj bo njim všeč, v kakšni barvi dnevne sobe se bodo oni dobro počutili……
Prepričana sem, da ima vsak človek nek sebi lasten občutek za barve, za razvrstitev predmetov po prostoru………preprosto ti je nekaj všeč ali pa ti ni.
Pozdravljena,
forumi, kot je ta in še kakšen podoben so namenjeni svetovanju, saj ko človek začne urejati stanovanje v neki točki enostavno rabi pomoč, kakšen nasvet….vse to je popolnoma neobvazujoče, edino kar se lahko zgodi je, da mimogrede dobiš kakšen res dober nasvet ali pa idejo, da lahko svojo zamisel nadgradiš.
Saj poznate pregovor – več glav več ve.
Zakaj si ne bi pomagali, če si lahko?
Če niste opazila nikjer nihče ne vsiljuje svojega mnenja, ampak samo svetuje.
Lp,
Tina