Najdi forum

barve v stanovanju

vsi tisti ki imaste barve po steni vam je zal? Ste se hitro navelicali? Nacrtujem barvanje stanovanja pa sploh ne vem kaksne barve bi uporabila in ali je to sploh smiselno. So boljse pralne barve?

nič nam ni žal. imamo rdečo kuhinjo (2steni), oranžno jedilnico (1 stena), simobil zeleno dnevno (1 stena) v kombinaciji z enakim odtenkom 3 nianse bolj nežnim (2 steni). spalnica je močno sivo modra (dimnik + parapet mansarde) ostale stene 2 nianse bolj nežne isti odtenek. otroška je pa sploh pisana – je velika – 25m2, zato je na eni strani močno morsko modra spodaj z narisanimi valovi morja, zgoraj nebesno modra – mansarda, druga stran spodaj močno oranžno-oker, zgoraj sončno rumena – mansarda z narisanim oranžnim soncem.

ravno zdaj bomo uredili zgoraj pisarniški kotiček (odprt prostor kot galerija, ni odprto v dnevno) in ker je tukaj kar precej toplo in sončno, imam v mislih tako močno osvežilno modro, ki se bo nadaljevala tudi na stopnice dol.

potem drugo leto čaka še spodnji wc (odbito rdeč+rumen), hodnik sončno rumen, potem pa počasi zaključimo.

mi se v takih prostorih odlično počutimo. če nam ne bi bilo všeč ali bi se naveličali, pa po barvo v trgovino in mačka v roke in hop imamo drugo barvo. jaz sem vse do sedaj pobarvala sama – mi je to v velik užitek in veselje.

kar pogumno.
lp,
N.

oj

Jaz imam v kuhinji brdo rdečo, zelo fajn izgleda, ker imam belo kuhinjo. Mora biti pa pobarvana samo ena stena druge drug bolj nežnejši odtenek, da izgleda fajn. Dobro izgleda tudi sončno rumena, pa oranžna, torej tople barve. Mi bomo dali v spalnico, kjer je tudi tv, sončno rumeno in na hodnik rumeno ali oranžno, ker tako pozit vplivata na počutje..

Mešali pa smo v bauhausu

lp

Jaz imam namen barvat steno v kopalnici s pralno barvo Dulux. Imate kakšne izkušnje s pralnimi barvami v kopalnici, in predvsem z barvami Dulux?

pri nas je vse dulux. jaz sem barvala sama in s temi barvami je to “kot keks” lahko, saj sem pri vseh barvah (razen rdeče,ki je najzahtevnejša glede pigmentov) potrebovala samo en nanos. rdeča ja iz bauhausa – njihova hišna barva, ker lani še niso imeli dulux pralne za v kuhinjo in je sama barva za vsaj 2 razreda slabša (se packa, lisasto, po drugem nanosu se že začne krušiti če je predebelo…). če bi danes barvala bi vzela “navadni” dulux rdeč za v kuhinjo in bi bilo veliko bolje. kar je barvano z duluxom lahko z mokro krpo (viledo) pobrišeš in gre dol – kot bi stene pomil in barva ne gre nič dol.

saj vem, je kot reklama – ampak jaz sem čist njihova. saj poznate njihovo spletno stran:

me ima, da že danes začnem spet barvat… 🙂

lp,
N.

OJ

Zdejle sem se spmnla, da sem pozabila povedat, tudi midva sva vzela dulux, ampak ko obrišem je na krpi rdeče in tudi barvalo se je grdo. Bilo je lisasto prvič in drugič in zelo moraš biti natančen pri nanosu se pozna , če si kje slučajno potegnu čez prejšni nanos, torej tretjič je bilo bolje vendar ko je res svetlo in pogledaš steno od strani se vidijo lise.
Je lepa barva vendar groza za barvat pa smo vajeni malanja, je pa mat izvedba mogoče tudi zaradi tega

lp

New Report

Close