Najdi forum

Živjo,

Odločila sem se, da bi pobelila stanovanje. Ali kdo ve kje namešajo nestandardne barve, recimo turkizno, pink…? Sama to z dipi barvami ne bi mogla. Sem gledala po velikih centrih Obi, Merkur…pa imajo samo standardne barve.

LP
Petra

Poskusi poklicati v JUB Dol, kjer izedlujejo te barve -Jupol, barve za fasade, fasade…. po vsej verjetnosti imajo tudi to, da ti barvo namešajo po kakšni barvni lestvici.

Barve ti namešajo tudi v Mavrici na Masarykovi ulici (in verjetno še v kakšni Mavrici). Tam imaš nešteto vzorcev s svojimi šiframi. Namešajo ti toliko barve kolikor želiš, če ti jo pa slučajno zmanjka, ti jo namešajo še, v točno istem odtenku. Edini problem je izbrati pravi odtenek, saj vzorci merijo par cm2 in nimaš prave predstave kako bo to izgledalo na steni.

Pa saj se dobijo tudi druge barve, ki jih primešaš osnovni beli (ne samo dipi). koliko vem so v vseh možnih odtenkih – doma imamo marelično, pink in turkizne pa še nisem iskala, pa sem prepričana, da se tudi ta najde.

Ravno včeraj sem bila v Bauhausu, pa v Obiju in imajo mnogo barv, ki se lahko dodajajo “jupolu” -pojdi in izberi.

Odvisno kako močno barvo rabiš. Če želiš normalno tirkizno kot si predstavljam, boš morala kupiti toliko pigmentnih stekleničk, da se ti bo zmešali- pride izredno drago. Imam rumeno spalnico, svetlo rumeno pa sem v 25 kg jupola zlila okoli 10 stekleničk dipija. Sploh pa se barv, ki so močne ne meša tako. Kot prvo mora biti osnova akrilna, kar pomeni, da stena bistveno manj diha, kot če jo pobeliš z jupolom ali s čim podobnim.

Hvala vsem. Bom šla v Mavrico povprašat.
Kolikor sem slišala dipi najmočneje niansira, vse ostale barve pa bolj manj, tako da res rabiš veliko stekleničk da dobiš željeno barvo, tako kot je napisala marella.

lp
petra

marella: a smem vprašati, kako veliko spalnico imaš? Ker za tako “povprečno” (nekje 3×4 m) nikoli ne uspeš porabiti 25 kg jupola (saj se vendar z vodo meša!). Povrhu tega lahko povem, da sva midva za spalnico, ki meri nekje 4×5 m porabila natančno eno tako barvo (ne dipi) in je soba močno vijoličaste barve. Kaj si ti počela z 10 dipiji, se mi niti sanja ne… Še posebej ker se že pri zelo malo rumenega dipija barva izjemno pozna…

Mene pa zanima kako sta vidva uspela s tako malo dipija. Moja spalnica ima okoli 25 m2, sem že večkrat belila tako, da mi res ni jasno ,kako vama je uspelo.

Midva sva uporabila Dulux barvo, imaja jih v Bauhausu in ti jih pripravijo glede na izbrani vzorec.dobre so tudi Jupol Gold že pripravljene barve, vendar so precej drage glede na porabo, pa še samo par odtenkov opstaja.Duluxa se ful manj porabi.
Lp,Achy

New Report

Close