Najdi forum

Barvanje zob

Zanima me če se dajo zobje, ki so po odstranitvi živcev malo potemneli umetno obarvati. Mislim da sem že slišal da obstajajo za to zdravila?? oliko časa takšno obarvanje drži in ali je trajno?

Zanima me še ali je postopek odstranitve polnila v zobu, ki je bil prehitro polnjen t.j ne do konca pozdravljen zelo zapleten in kakšna je verjetnost da se pri tem kaj zalomi??

Spoštovani Miro,

glede beljenja mrtvih zob se obrnite na svojega zobozdravnika. Mrtve ( avitalne ) zobe lahko poskusi razbarvati z uporabo koncentriranega peroksida. Taka beljenja ponavadi niso trajna, ponavljati jih je potrebno na nekaj let.
Odkar so v uporabi novejši polnilni materiali, njihova odstranitev v primeru težav ni več problematična, problemi so se pojavljali pri starih cementih, ki niso bili topni v topilih. Seveda ima vsak tak poseg tudi možnost komplikacije, ki pa ob previdnem delu, ni nič večja kot pri zdravljanju zoba. Zobu je najprej potrebno odstraniti zalivko, nato pa, z uporabo raznih topil, še polnitev. Če je polnitev še sveža, gre vse skupaj zelo hitro.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close