barvanje vrat in štokov
Pozdravljeni,
mene pa zanima če se kdo ukvarja z barvanjem notranjih starih vrat in štokov. Vrata so stara cca 25 let, lesena, predvidevam, da prevlečena z nekim furnirjem, včasih so bila bela, zdaj pa rumena. Glede na to, da vrat ne uporabljamo veliko, ne bi šla v nakup novih, bi jih pa prebarvala, da bi bila spet bela. Pa me zanima, če se sploh kdo ukvarja s tem in koliko je približno cena takega “renoviranja”
Hvala v naprej in lep dan želim
Zdravo!
Jaz imam iste vrate. Si bom kupila pištolo za peskanje in pištolo za barvanje. Zadeve niti ne stanje veliko. Pa jih bom sama obnovila. Res, da je nekaj dela. Vndar je treba zaslužiti tudi denar za plačilo takih mojstrov.
Drugi predlog: Lahko počakaš malce, da jaz uredim svoje vrate, ti povem, če sm uspešna bila, pa ti jaz naredim za polovično ceno
Lp
Tako stara vrata so barvana z oljno barvo.
Nabavite ustrezno barvo na oljni osnovi (Tesarol, Sigma,…), vodobrusni papir 80, 120, 150 in valjček ( ne penastega) ter čistilo in Tesa trak (za zaščito).
Obstoječo barvo morate odstraniti ali pa vsaj grobo/fino obrusiti za boljši oprijem. Z valjčkom enakomerno nanesite barvo in pustite, da se osuši.
Za večjo gladkost in večji sijaj postopek po vmesnem finem brušenju ponovite.
Valjček očistite s čistilom za oljno barvo ( terpentin).
Rezultat ne bo izostal