barvanje sten
pozdravljena, tega je na trgu zelo veliko, jaz ti predlagam, če zares nimaš prav nobene ideje, da pobarvaš vseskupaj belo,.. če pa hočeš nekaj zares izvirnika poišči strokovnjaka, arhitekt za notranjo opremo ti bo dobro svetoval,… ali pa prisluhni sebi,… to bo najboljša rešitev,.. stanovanje bo dobilo dušo kot temu rečemo,… ena varianta je tudi da si kupiš kakšno revijo ambient, hiše,… ali kaj podobnega vidiš kaj ti je všeč, se za seno stvar odločiš in temu slediš,… odloči se za en slog, kajti če nimaš smisla je bolje da ne kombiniraš, da ne bo nastala zmeda,…
lahko pa malo opišeš kaj si želiš, kaj že imaš,.. in sprejmeš kakšen nasvet preko foruma,…
veliko užitkov pri barvanju stavovanja,…
Pozdravljeni še enkrat!
Glede barv še nimam nobene zamisli, kr tudi opreme še nimam (novogradnja) razen za dnevno sobo, ki je rdečo-siva (takšna je omara, rdeč kavč s sivimi pojštrčki, rdeča slika na steni) in pri takšni opremi mi ne preostane druga, kot da prebarvam sobo na belo, brez kakršnega koli “čaranja”. Bol me zanimajo ideje za druge sobe.
Lep dan
hojla, če imaš rdeč kavč s sivimi blazinami si lahko privoščiš eno izmed sten sivo, če ujameš pravi odtenek, dovolj močna mora biti in bo super, je tudi zelo modna,… vendar mora biti soba dovolj velika in neprepolna s pohištvom,… nekja rastlin ne preveč vendar izbranih v belih okrasnih posodah,… vse skupaj bo izpadlo moderno,…
napiši malo kakšen tip si, kako živite,… da začutim tvoj stil življenja,… in bom bolj vedela kaj ti odgovarja
l.p.
Hej!
Torej.. v bistvu sem stara 19 let pa ful dovzetna za modern stil… zdi se mi pa še vedno, da bi mogoče bila siva na stenah preveč, kr prevladuje kot barva omare. Tak da res ne vem…. po moje je edina možnost, da pustim stene bele.
Kaj pa kaj druge sobe? Pri kuhniji sem razmišljala,d a bi mela tako … hm… univerzalno barvo…. npr. da če bom dala na steno roza sliko, pa vse bol na roza opremla, bo zgledla roza sobe, če bom kombinirala z zeleno, bo soba bolj zelena itd. ker se bojim da se bom naveličala monotonosti.
Hvala za pomoč!
Lep dan
Ojla!
Jaz sem si pred kratkim barvala stene, ker sem si hotla popolnoma spremeniti podobo svoje sobe.
Stara sem 17 let in sem prerastla ‘staro otroško sobo’… Spremenila sem si postavitev omar in dobila novo posteljo ( jupi;)) ), dodala pisane zavese,
STENE pa sem prebarvala na modro in rdeče. Dve steni imam modri, dve pa rdeči. Sobo imam v zgornjem nadstropju, pa imam strop strešni.. oz ena stran stene je visoka samo 1.30 m, če veš kak mislim, tak da v bistvu ni dosti stene – ta je rdeča, pa tista stena kjer imam omare je tut rdeča, ker mi omare zavzemajo 4/5 stene, tak da se rdeča barva ne vidi čez vso steno.
Zdi se mi, da je rdeče ravno dovolj, pa tut modra je dobra kombinacija z njo. Sobo mi je uspelo poživet, kar je bil tudi moj namen 🙂 in zdaj se v njej boljše počutim in slajše spim…. 🙂
Tina
Siva barva je zelo lepa in nič dolgočasna, če izbereš pravi odtenek. Pojdi v trgovino, kjer mešajo barve in ti bodo pokazali paleto, pa izbereš pravi odtenek. Barvo je težko opisati, vendar meni je všeč siva z rahlim pridihom vijoličaste – ne izgleda mrtva barva. Bi pa seveda kombinirala z rdečo. Mogoče eno steno nasproti kavča (oz. za omarami) ali pa za kavčem do višine nekje 30 cm nad kavčem, dalje pa siva barva.
Pri kuhinji pa je meni najbolj všeč svetlo zelena in rumena. Izpade svetlo, sveže. Kakšna živo roza slika pa vso stvar poživi in naredi moderno.
Poglej si barvno lestvico, pa boš videla, kako lahko kombiniraš barve:
lp