Najdi forum

barvanje sten

Moj mož je podedoval staro stanovanje po svojih starih starših. Kar nekaj časa je trajalo, da sva iz stanovanja znosila vso navlako, da sva stene olupila vseh petih slojev tapet, lesenih oblog in ploščic.

Zdaj pa ne veva kako naj se lotiva zida. Omet ponekod odpada, ponekod je na stenah ostalo lepilo od ploščic ali tapet. Kako naj se lotiva teh zidov, kako in s čim naj jih obdelava, da bo barva prijela brez problema in da bo tam ostala tudi, ko se bo posušila. :)) :))

Pri prenavljanju stanovanja sva popolnoma zelena, vendar se želiva naučiti tudi gradbene umetnosti :)) :)).

hvala za pomoč že v naprej

np :)) :)).

če so stene zelo uničene, bi jih lahko pokusila prelepiti z gips ploščami. pa nato prebarvat

odvisno od načetosti sten – morda bi šlo tudi z izravnalno maso

stene najprej čist pokitat, počakat da se posuši, pobrusit in nato sledi beljenje v željeni barvi
pa veliko veselja z delom in prenavljanjem

JAz bi odstranila ves omet, ki se slabo drži ali votlo doni, ostanke premazala z akrilno emulzijo in nanesla nov omet (samo tam, kjer so luknje). Morda bi bilo pametno nove dele ometov utrditi še s plastično armaturno mrežico. Potem pa prepleskati z akrilno emulzijo in nato z barvo. A ja… pa če imata kje še staro barvo namazano, jo morata sprati dol, ker se sodobne barve ne primejo na apneni belež, ki so ga uporabljali nekoč (doslej sem sodelovala v pranju dveh hiš in enega stanovanja – zdaj si želim samo še novejših bivališč). Mavčnih plošč pa jaz ne bi lepila, ker imaš kljub bandažiranju sčasoma vedno probleme z njihovimi stiki, kjer poka barva. Veliko uspeha! Pišite še kaj… je vedno prijetno brati kakšne “lovske zgodbe” drugih mojstrov!

New Report

Close