barvanje sten
Ne poznam nobene take internetne strani, vendar bi si jaz na tvojem mestu ogledala kakšne revije, ki se ukvarjajo z notranjo opremo, večinoma se pri nas dobijo italijanske ali pa francoske, od naših pa Hiše…Tam lahko dobiš veliko idej, ker v “praksi” vidiš, kako na primer izgleda drugačna barva stene od klasične bele. Mi smo ravnokar belili, pa imam samo shrambo belo. Ostale sobe so različnih barvnih odtenkov. Ideja za eno sobo je na primer lahko, da eno steno pobarvaš v malo temnejši niansi od ostalih treh sten. Otroško sobo smo pri nas dali pobarvat samo do polovice višine, zgornja polovica pa je ostala bela. Vmes smo nalepili tapetni trak z otroškim motivom. Seveda pa sem mnenja, da se morajo barve v stanovanju vsaj malo skladati ali pa da na primer ohraniš neko rdečo nit (ne vem, bež odtenek na primer). Tudi tapete spet prihajajo v modo in dobi se jih prav veliko.
Moje mnenje je, da če se že odločiš za kakšno bolj intenzivno barvo, jo uporabi skromno. Veliko o barvah v stanovanju piše tudi v knjigi Barve ali pa si preberi Feng šui, tudi poglavje o barvah v stanovanju.
Upam, da sem kaj pomagala.