Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom BARVANJE STARIH RADIATORJEV?

BARVANJE STARIH RADIATORJEV?

Vas prosim za nasvet – kako in s čim oz katero barvo, barvala bi sama, sedanje stanje je zelenkasto drap, delno seveda zarostano, jaz bi lepo obdelala v belo.
Hvala, lp

ko sem se jaz pred leti lotila naših starih blokovskih “nagravžno” sivih sem šla v mavrico (ki zdaj ne obstaja več), povedala kaj hočem narediti in so mi po mojem izboru namešali barve za kovino. barvala sem sama s čopičem za radiatorje in smo imeli po končani obdelavi enega krasno turkizno modrega (tut cevi sem enako pobarvala) in v dnevni krasno oranžnega :))

jaz bi vprašala v bauhausu – sigurno imajo kakšen lak za kovino ki prenese vročino (vroča voda v ceveh) ali pa vsaj vedo kam naprej.

Lp,
N.

Nam jih je najprej speskal nato pa pobarval en avtoličar – menda mora biti pobarvano prašno (ne me spraševat kaj to pomeni). Pobarvano je sicer tako najlepše, je pa na enemu radiatorju nastala pri peskanju luknjica, ker je bil material na tem mestu tanjši.

hvala.Sem že kupila obstaja pod imenom barva za radiatorje, bi lahk šla prej pogledat preden sem vas spraševala, ne.
Pa poseben tanek ploščat čopič.Sedaj pa v kombinaciji z vašimi nasveti veselo na delo.
lp

mimogrede, če delo še ni opravljeno: najlažje se barvajo, če so rahlo segreti (mlačni do topli, vsekakor ne vroči). Barva se manj poceja navzdol. Pa veliko uspeha!

Mavrica seveda še obstaja in tam še vedno mešajo barve.
Mi smo jih na očiščene radiatorje nanašali s posebno pršilko, sicer pa priporočajo neke valjčke.

Pa ne pozabi jih najprej zbrusiti. Če boš zbrusila staro barvo dol bo nova obstojnejša in enakomerno nanešena.

New Report

Close