Najdi forum

Barvanje opaža

Ali ima kdo mogoče kakšne izkušnje z barvanjem lesenega opaža (zunaj), zidarski oder je že postavljen. Poznate kakšnega izvajalca v okolici Ljubljane in kakšne so cene?

Ali res nihče na barva foršprunga?

A to mislis zdaj farbat?

Ja barvali bi sedaj, ker so ravno zaključili s fasado.

počakaj na pomlad, v času sušenja (ca. 24 ur) namreč ne sme biti pod 5C ter 80% zračne vlage. pred aprilom teh pogojev ziher ne bo.

Spomladi ne bo več zidarskega odra okrog, kar po mojem mnenju bistveno podraži zadevo, košara ne pride v poštev, ker je teren težko dostopen (hrib za hišo), tako da bo potrebno barvati z lestvijo, kar pa je spet zoprno zaradi dolge strehe in visoke hiše (3 nadstropja). Ali ima kdo idejo, kdo bi to naredil sedaj in za kakšno ceno?

To pa res ni kak večji problem. Zakaj ga pa ne poštrihaš sam, če imaš že tako oder? Še jaz sem ga sama štrihala pa sem čist laik:))
Škoda, da nisi to naredil pred zaključnim slojem fasade, ti vsaj ne bi blo treba paziti, da ne pošpricaš. Zdaj bo pa veliko težje.

Vremenski pogoji za barvanje zunanjih lesenih površin niso več primerni. Kot so ti že napisali temperatura v času sušenja ne sme pasti pod 5 stopinj, pa zračna vlaga ne sme biti nad 80%.

Cene: sem zasledila od 1500 do 2500 za m2.
Pri meni ravno zdaj koncujejo z barvanjem napusca. Temperature ta dva dni, ko so barvali, so bile ves cas nad 10 stopinj in se je odlicno susilo.
Ker pa so bile ravno nizke temperature problem, smo klicali v Color, kjer so rekli, da trenutno pridejo v postev samo barve na oljni osnovi in so priporocali Lesol.

Sicer pa res skoda, da ste ze koncali s fasado, ker pri nas je kar dosti kapljajo, ampak k sreci fasada se ni fertik in ne bo problema.

Hvala za odgovor Nanook!

New Report

Close