barvanje oblačil
Lahko si jih prebarvaš tudi sama.V trgovini si kupi barvo za tekstil (seveda
kako kvalitetno).Preden hlače daš v pralni stroj jih namoči za 10 minut v mrzlo vodo.V pralni stroj vsuj 1 kg kuhinjske soli, nato zavojček barve,
nazadnje hlače.Vse skupaj daj na program za pranje pisanega perila –
najmanj 60 stopinj,če ne barva slabše prime.Počakaj,da se “opere”,nato
(brez odpiranja pralnega stroja) dodaj prašek in še enkrat operi.
Uspeh zagotovljen!Pa tudi v pralnem stroju ne ostane niti kanček barve!
Zavojček barve za tekstil stane cca 1000 sit in zadostuje za recimo
dva para hlač.Drugače pa imaš na barvi zapisano tabelo,koliko kg je
priporočljivo naenkrat barvati /odvisno od materiala/.
Pa še nekaj – ta barva prime samo na naravne materiale!
SREČNO!
to kar je napisala petra drži. sam se to prakticiral kar velikokrat. vendar pozor! barva prime le na naravne materiale. na plastiko ne. in tu se lahko pojavi problem. namreč ko sem barval bele t-shirte na temno modro je bil rezultat super. lepa, enakomerna barva, le tisti prokleti šivi so bili čisto beli!!! in so kar sijali!!! aaaaaaaa. ali pa recimo jeans jakna!!! čista polomija. mešanica naravnega in umetnega materiala – rezultat: šekasta jakna neprebavljivega izgleda.
sicer je bilo zabavno, ampak včasih tudi drago početje.
od tega je preteklo že kar nekaj let, zato morda danes obstajajo tudi barve za umetne materiale.
veliko umetniških užitkov.
aja pa še to…kvalitetna tekstilna barva je mislim da decra (neka nemška zadeva)
maj
jaz sem tudi že dvakrat barvala v stroju po zgoraj opisanem postopku, enkrat v modro (pa ne temno modro, tako navy) enkrat pa v črno, obakrat je bilo ful uspešno, v bistvu sem črne stvari samo obnovila, tisto modro sem pa najbolj uspešno prebarvala možu en svetlo siv pulover, ki mu je na soncu zbledel…
barvo sem kupila V DM….
zdej že razmišljam v kakšno barvo bom nekaj poletnih, svetlih lanenih oblačil prebarvala…….
lp
n
Tudi meni je barvanje doma uspelo.
Me pa zanima, kako obarvano perilo potem perete?
Sama sem namreč pobarvala nekaj stvari v rdečo (in jih takrat tudi takoj oprala na 60), pa jih moram zdaj vedno prati skupaj (na 30 stopinj). Na več si ne upam, ker se mi zdi, da se barva spira. Ravno tako si ne upam več zraven oprati še kakšnega drugega kosa oblačila, ki ni bil rdeče pobarvan, ker se mi je dvakrat ‘pordečilo’ še preostalo perilo. Potem sem pa obupala 🙂
Je rdeča bolj občutljiva in rada ‘spušča’?