Najdi forum

barvanje las

Nekje sem zasledila, da barvanje las v nosečnosti lahko škodi plodu. Sama sem v 8 tednu nosečnosti in imam kar precej sivih las, ki bi si jih želela prekriti.(zaradi službe – delo s strankami)
Kaj ve mislite, ali res barvanje las res lahko škodi otroku??
Hvala za mnenja

V literaturi pise, da to lahko skodi. V barvilih za lase so lahko snovi, za katere je mozno, da poskodujejo razvijajoci se plod. Odlociti se moras sama, ampak osebno bi ti svetovala, da barvanje med nosecnostjo opustis. Ce pa ze ne, ga opusti vsaj v prvih treh mesecih nosecnosti, ko poteka intenzivni razvoj organov in je plod najbolj obcutljiv za skodljive vplive.

Lep pozdrav in srecno

Mogoče bi šla v tisti frizerski salon, v katerem barvajo lase z naravnimi preparati. Verjetno bo dražje vendar boš lepša in mirnejša glede tvojega otroka! Pa še to: naredi si samo pramena, je manj kemikalij zraven!
Lep dan ti želim!

Ja lahko deloma ter kemikalij3 poškodujejo otroka. Ni dokazano, kakor pa tudi ni dokazano da je varno. Veš pa kaj je bolj logično inverjetno., Sama sem storila tako in tudi priporočam da se barvanju izogibaš vsaj v prvih treh mesecih, potem je manj nevarno. Če ne gre drugače, zaradi službe, si ne barv aj z barvo, ampak uporabi kakobarvni šampon, še bolje pa kake res naravne barve- sama tega ne poznam.

Lep pozdrav! Sem v 27. tednu nosečnosti in sem si do sedaj že 2x barvala
lase. Vprašala sem ginekologa kot tudi frizerko in oba sta mi zagotovila, da
današnje barve ne škodujejo. Kot lahko prebereš tudi na škatlicah v trgovini,
je večina današnjih barv za lase na rastlinski osnovi (svetujem ti f. L’oreal ali
Lab. Garnier). Današnje barve so drugačne kot so bile barve včasih, seveda pa ni
priporočljivo las beliti s peroksidom ali čim podobnim. Tudi sama sem dolgo oklevala, a sem se vseeno odločila. Moraš pa vedeti, da ti barvanje lahko bolj poškoduje lase kot sicer, pa tudi barva ti prime drugače (drugačen odtenek) zaradi hormonov. Res ni priporočljivo kakršno izpostavljanje kemikalij v nosečnosti, vendar kemikalije pri barvah za lase niso tako močne. Ne tako komplicirat zaradi takšnih stvari. Kaj pa ko greš po cesti in od nekod zavohaš kakšne kemikalije, ki so lahko 100x bolj škodljive kot te.
Želim ti prijetno nosečnost in živahnega otročička!
Lep pozdrav!
Vesna

Jaz sem si barvala lase približno en mesec pred porodom. Mislim, da današnje barve res ne morejo škoditi. Uporavljam L’Oreal-ovo barvo, če pa te je preveč strah, uporabi kakšno peno ali barvni šampon, ampak to drži le do prvega pranja. Morda res počakaj na kakšen 4.,5. mesec. Vem pa iz lastnih izkušenj, da je človek pri 29-tih s popolnoma sivimi lasmi lahko zelo nesrečen.

Srečno!

New Report

Close