Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Gradimo, opremljamo in urejamo dom Barvanje keramičnih ploščic?

Barvanje keramičnih ploščic?

Pozdravljeni!

Kupili smo stanovanje in v kuhinji in hodniku so ploščice, ki mi niso najbolj všeč. Ker smo se kar zakreditirali za nakup stanovanja, sedaj kuhinje še ne bomo menjali – ker so ploščice jasno tudi pod kuhinjskimi elementi.

Sem klicala v Mavrico in so mi povedali, da obstaja neka barva za barvanje ploščic (5 m2 = 6.300 SIT + dodatek barve za druge nianse 1.700 SIT).Sedaj me pa zanima, ali ima kdo izkušnje s tem, da bi talne ploščice pobarval? Ali se barva kmalu zdrsa ali okruši? Glede na to, da pride vsega skupaj okrog 20 m2, ne bi rada eksperimentirala, če stvar ne deluje.

Hvala za vsak nasvet!

Lili

Za tla ti ne priporočam, na steni se pa ta barva kar obnese.

Živjo!

Sem bila pred nekaj leti na istem kot si sedaj ti… in prebarvala kuhinjske ploščice… in so še danes super in take kot prvi dan.

Barvo sva z možem kupila v Ljubljani v eni tuji trgovini (zdaj se ne spomnim imena, če te zanima, bom vprašala moža), je dvokomponentna- zamešaš jo tik pred nanosom, delala sva pa tako: jaz sem naprej barvala fuge s čopičem, mož je z valjčkom barval za mano. Delati je treba hitro, ker se barva zelo suši, pa tudi smrdi. Pa prej je treba nujno ploščice temeljito očistiti (mislim, da sva jih midva z razredčilom).

Barvo po karti izbereš v trgovini, pripravijo ti jo takoj.
Je pralna in se krasno vzdržuje; nihče tudi ne opazi, da so ploščice pobarvane. Na tla pa je tudi jaz ne bi dala, ker bi jo kakšni trdi delci razpraskali.

Če te še kaj zanima, vprašaj!

LP, Pega

Če ti ni odveč, bi te prosila za ime trgovine in ime barve.
Pa še to: kako si ti najprej barvala fuge, mož pa za tabo ploščice? Ni barva šla na fuge?
Jaz sem tako sita ploščic v kopalnici, da vam povedati ne morem!
Na tla pa kakšen tekač od stene do stene, po možnosti pralen!

Evo: prodajalna je Max Maier, nahaja pa se na Zaloški ( v tisti coni, kjer je gostišče Jurman, bencinska,…). Upam, da še obstaja.

Greš tja in poveš, da rabiš barvo za ploščice (oni so bili takrat edini, ki naju niso čukasto gledali, češ: vidva bi ploščice barvala?!). S sabo sva imela vzorec željene barve, ki smo jo nato poiskali v katalogu (milijon odtenkov) in jo je gospod namešal. Poleg barve sva kupila še vse ostalo- ti gospod pove, kaj potrebuješ (izmeri kvadraturo ploščic!).

Kot sem rekla, se barva hitro suši; delati je treba hitro- jaz sem barvala fuge s čopičem, mož je z valjčkom šel takoj za menoj, da se moja barva še ni posušila in sta se lepo povezali. Drugače pa tudi za to dobiš navodila v trgovini.

Upam, da se boš znebila ploščic, ki si jih naveličana!

LP, Pega

Aja, še to: fuge in ploščice imava sedaj v isti barvi, ker drugače pač ne gre.
Izgleda super!

LP

Pega, hvala. Zato sem te vprašala, ker sem teh čukastih pogledov pač vajena. Ko sem iskala barvo za fuge, me edino v Mavrici niso debelo gledali.
A fug se naknadno ne da pobarvati na drugo barvo? Sicer me pa tudi to ne bi pretirano motilo, bi pa ploščice dala v dve barvi. Ampak pri nas bi morali pobarvati tudi talne ploščice (ker so iste nagravžne barve kot na steni, pa še okrušene, pa še fuge so bile že v osnovi zamazane – novo stanovanje kao, pa en kup stvari za popravit).

Hvala za odgovore. Se bom pozanimala v tisti trgovini.

Lp!

pozdravljeni,

mi lahko poveste…ste prebarvali ploščice???

hvala za vaš odgovor

lp

Kako se rece trgovini kjer to prodajajo??

New Report

Close