Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Barva za oblačila

Barva za oblačila

Pozadravljeni,

Bi mi dali lahko kak nasvet glede barvanja oblačil (žametnih hlač). Ne želim jih barvati v stroju, ampak v lavorju, z namakanjem.

Kje lahko kupim barvo?
Se na tak način oz. s tako barvo kvalitetno pobarva obleka ali je vse lisasto oziroma se takoj spere?

Hvala v naprej za odgovore!

živjo
jaz kupim barvo v dm, vendar pa zmeraj barvam v stroju, ni nikakršnih težav in tudi nobenega packanja , narediš tako kot piše in barva je bila zmeraj enakomerna, kako pa bo to v lavorju pa ne vem
lp

Ročno sem prala pred leti, vendar sigurno tako kot opere stroj, po moje ne gre ročno.
Res da, če uporabljaš črno barvo, ti na stroju na plstičnih delih pri steklu prvič ostane nekoliko črno. Potem spereš še enkrat, takrat se bolje sčisti. Po črnem pranju sem vedno vsaj enkrat oprala kaj tenega potem pa kar začela s svetlim. Nikoli mi ni pustil posledic na ostalem perilu, željeno pobarvano perilo je bilo pa brezghibno, kot novo, da se ti zdi kar neverjetno.
Si poskusila kdaj strojno, te je strah da bi se uničil stroj ali kaj drugega? Dugače mislim da imajo ročne barve v DM, Interspar ali Mercator-povprašaj trgovke.

Navodila o barvanju sigurno najdeš v vrečki za ročno pranje, če hočeš intenzivno barvo, ti priporočam, da raje dodaš manj artiklov in več barve, oz.v tvojem primeru en artikel in več barve,, kot nove bojo.

New Report

Close