barva za fuge
v trgovinah imajo tudi ze barvne fugirne mase.ce ti te ne odgovarjajo poskusi z dipijem kot so ti svetovali.lahko pa jih obarvas tudi z akrilnimi barvmi ki jih uporabljas za barvanje ulitkov.samo najprej poskusi na manjsi kolicini recimo 1/2 jugurtovega loncka.obstaja namrec moznost da se ti fugirna masa “sesiri”.jaz tako obarvam tudi gips za ulitke…samo je odvisno od kvalitete in znamke zato jaz najprej naredim preizkus…
imajo pa tudi v SAMSONU-Kamnik razne suhe pigmente.imam samo mail:[email protected] ali pa tel.01/83-17-255,83-19-260,83-10-025.mogoce imajo tudi kaj za fugirno maso???? upam da sem ti vsaj malo pomagala. lp
Jaz sem fuge med ploščicami na stopnišču, ki imajo zelo grde in široke fuge pobarvala pred dvema letoma z pralno belo barvo. Kupila sem jo v Chemo v BTC-ju. Je zelo pokrivna, le suši se hitro, tko da je treba kar sproti počistiti kar pomažeš po ploščicah (moje ploščice so hrapave in se je vse zažrlo notr). S tem sem izgled bistveno izboljšala, nisem pa zadovoljna, ker so do danes kokr tolk spet zapackane (zaradi obremenitve in pri nas je tista rdeča ilovnata zemlja…pa se nanese mimogrede naokoli). Najprej se mi je kontrast, ki je nastal dopadel, ko pa bom ponovila zadevo pa bom verjetno barvo z dipijem približala barvi ploščic, saj bo dlje zdržalo.