Najdi forum

barva otroške sobe

Katero barvo sten naj kombiniram s pohištvom iz naravnega lakiranega lesa. Všeč so mi pastelne barve, mislila sem na marelično, pa se mi zdi, da bo vse preveč rumeno. Gre se za otroško sobo, kakšne preveč žive pa ne bi dala, ker je že otrok ful živahen. Imate kakšno idejo?

Mogoče zeleno. Ampak tisto močno,svetlo zeleno. Težko ti povem odtenek, ampak se mi zdi da ta barva blazno vzpodbudno deluje. Sploh je lepa z naravnim lesom. Potem pa še kakšni pisani dodatki (tepihi, lučke, slike,…)

Mogoče barvo španskega bezga? Do polovice stene daš belo, spodaj pa barvo španskega bezga ki deluje dokaj toplo. Na belino stene lahko nalepiš vse tiste nalepkice, ki se dobijo v kompletu (Medvedek Pu, NOdi, Cars in še bi lahko naštevali) ali pa nalepiš kake posterje, če je otrok že večji. Če je premirna kombinacija, daš gor slike z živahnimi motivi, drugače pa z nekoliko bol pomirjujočimi. Ali pa daš gor poličke in gor kake živahne plišaste živalce. Pač moj predlog.

Nežno zeleno; ta umirja.

Mi smo ravno tale konec tedna otroško sobo prebarvali z lila barvo Jubpol Junior. Nam je zelo všeč ker je takšna nežna in umirjena barva, ki hkrati ni preveč osladna kot kakšna roza.
Je pa to seveda stvar okusa.
Lp
klementina

New Report

Close