barva hiše
Dragi graditelji,
Odločamo se o novi barvi hiše. Obstoječo belo ( 30 let staro) v konbinaciji z veliko črnega lesa – tako se je pač gradilo pred tolikimi leti, bi radi obnovili.
Za izolacijo smo že odločeni, o ometu, tako o strukturi kot v barvi pa smo v dilemi. Nova okna imamo PVC bela, streha je rdeča ( bramac) , mene pa navdušujejo rdeče ali oranžne hiše. Je bil kdo od Vas tako pogumen, pa se je odločil za takšno barvo? Se lepo počutite v takšni hiši? Se Vam zdi, da se vklapa v okolje?? Enotni smo si le, da se črnega lesa znebimo., ostalo pa kolebamo … Lepo prosim za Vaša mnenja
Čeprav je naša hiša ena zadnjih v tisti, še ne-barviti varianti, pa mi je sedanji stil zelo všeč. Pri barvi bi se sama odločala med sončno rumenim ali pa melona-oranžnim odtenkom.
Videla sem fotografije hiše v zadnji omenjeni barvi in je zelo lepa. V njej živi vesela družinica. Je pa dejstvo, da je pomembno, kako kasneje urediš okolico – da deluje tudi navzven toplo in domače. S kakšno belo ograjo, lepo tlakovanim dvoriščem, cvetjem…
Je pa naključje hotelo, da sem v istem dnevu videla posnetke velike hiše, kjer se je videlo, da je bilo v njeno dodelavo vloženega ogromno denarja. In kovana, visoka ograja je morala stati celo premoženje… Pa si nikoli ne bi želela živeti tam – saj mi je ob vsem delovala kot zapor…
Najbolje pa bo, da še otroke povprašate po njihovem mnenju.
Nekje sem prebrala, da mora imeti hiša največ tri glavne barve in sicer se naj zvrstijo tako da bo streha najtemnejša barva…
Recimo : bela okna, rumena ali marelična fasada in rdeča, rjavastreha
Cokel naj bo v barvi strehe oz. nekje vmes med barvo fasade in strehe..
Kar je lesa (opaž, ograje ) naj bo temnejši kot fasada in svetlejši kot streha
Je pa še nekaj- modra in rjava ne gresta skupaj, zelena in rdeča tudi ne
nekako tako npr….
rumena, marelična fasada- rdeča ali rjava streha
zelena, modra-fasada- temno siva, črna streha
Če so ona bela, paše tudi bela kovinska ograja k barvni fasadi..
lp fa-ta
pri nas se najbolj ogrevamo za dvobarvno fasado in sicer toplo oranžno in toplo rumeno, pobarvano po arhitekturnih “posebnostih” – recimo izzidek bo cel oranžen, druge stene rumene, oranžen del stene med okni, francoskimi vrati v nadstropju (če me razumeš kaj mislim). Pri nas na vasi, kjer je vse zeleno, niti slučajno ne dam zelene barve (pa mi je drugače všeč) ker se hiša kar skrije, pa špalete niso več modne. daj poglej na policah s tujimi revijami – v zadnji številki Hausbau je bila cela priloga ravno na to temo – barve fasade kaj je zdaj modno. vsaj poglej mogoče te kaj navduši.
lp
N.