barva fasade
Sem že veliko nasvetov dobila na starševskem-čveku, pa me vseeno zanima še vaše mnenje tukaj 🙂
Želela bi slišati vaše mnenje glede barve fasade! Imava hišo s črno streho, belimi okni in belimi vrati. Tudi ograja na balkonu in terasi je v beli barvi.
Zamislila sva si nežno rumeno barvo fasade, brez belih okvirjev okrog oken in vrat (baje niso več moderni ??? pa tudi všeč nama niso). Sedaj pa nama je znanka svetovala sivo barvo. IN naju totalno zmedla 🙂
Ali pa morda kombinacija sivo/rumena barva. Večina hiše bi bila rumena, sive barve bi bil samo vhod (ki je zamaknjen v hišo), izhod na teraso in otroški balkon. Prav tako bi bil sive barve spodnji del hiše, ki je delno v zemlji, delno od zunaj.
Zdaj pa mi povejte svoje mnenje, katera barva fasade je vam všeč oz. kakšno morda imate vi!
Tudi mi še oklevamo glede barve; streha rdeča, okna bela, vhodna vrata ter polkna češnja, balkonska ograja beli mavčni stebrički…
Naredila sem par fotografij z digitalcem, imam vse na računalniku ter barvam. In opazujem, kako izgleda hiša z eno kombinacijo, kako drugače pobarvana… odločili pa se še nismo :((
LP!
v naši vasi je ena nova hiša, z belimi okni, vrati in črno streho. dali so melonino (precej intenzivno) fasado in izgleda zelo dobro. imajo pa ponekod bele obrobe …, vendar bi brez zgledalo veliko bolje. sive jaz ne bi dal nikoli, če že, mogoče obrobe iz kamna. drugače uničiš bajto. enako je z modro, zeleno.
Sama osebno menim, da tudi je lahko tudi siva barva v kombinaciji z belimi okni in črno streho OK. Paziti je treba samo, da ni pretemna…
Pa nič bat, da bo preveč pusto… V vseh letnih časih (razen zimi) imaš na voljo okenske rože in zunanji vrt z drevjem, da poživi….
LP Sloncek