barva Ehoton črno številka 10
Zanima me, ali kdo od bralcev ve kje bi našla barvo Ehoton črno številka 10, saj je v Postojni v Drogerie Marktu ni, tako, da mi jo sedaj vsake toliko prinese vnukinja iz Mullerja, kjer imajo vse Ker je ta postopek, kako naj pridem do brave kar malce dolg, se čudim kako to da tega izdelka ne morem kupiti v naši DM prodajalni, saj je zelo kvaliteten in izjemno dobro prekrije sive lase, poleg vsega pa gre za slovensko blagovno znamko. Opazila sem, da pri njih tudi Palominih izdelkov in Stelexa ne morem več kupiti. Je tako tudi po drugih poslovalnicah Drogerie Markta?
Nikol mi ni bil všeč DM, zdaj pa še manj, ko izvem kaj počnejo! To pa je podlo do amena. Kako imajo obraz ukiniti prodajo izdelkov, ki se kosajo z izdelki iz tujine? Kaj pa je narobe s Palomo in kaj je narobe s Subrino? Aha, nič, samo več zaslužka ima DM od nekih tretjerazrednih kvazi nemških proizvodov na katerih pol sestavin manjka, aneeeeee! Banda!
Meni je to tudi naravnost mimo, da v Sloveniji v trgovini ali drogeriji ne moreš kupiti slovenskega izdelka. Sploh ne vem kako to država dopusti, da recimo en DM kar tako skensla slovenske izdelke. Pa ne rečem če bi bili izdelki slabi ali kaj podobnega, ampak tudkaj govorimo o Subrini, ki jo zagotovo uporablja vsaka druga ženska, ali pa recimo Palome? Ne razumem da recimo v drugih drogerijah lahko kupiš vse, v DM pa ne. Se vidi da za nalašč forsirajo svoje proizvode, kar se mi ne zdi prav!
DM s to diskriminacijo Subrininih in ostalih slovenskih izdelkov sam sebi dela škoda. Vsi vemo da so subrinini izdelki vrhunski in so resna konkurenca ostalim predvsem lastni DM blagovni znamki. Povsod drugod lahko kupiš vse barve in šampone Subrina samo v DM-u ne. To je kar malce smešno in čudi me da država vse to dopusti in ne ukrepa, saj gre za slovensko podjetje, ki ima kar precejšen vpliv na slovenski gospodarski trg. Potem pa jamramo ko podjetjem ne gre in propadajo. DM pa je lahko sram zaradi takšnih potez!
V dmu kupujem že več let, je pa res, da kombiniram tudi z drugimi drogerijami. Nisem opazila, da bi DM potiho izrinjal slovenske proizvode iz njihovih prodajnih polic imam pa negativno mnenje o tem in bom to preverila in v kolikor to drži tudi za moj okraj, na to opozorila poslovodjo.
Kaj pravijo prodajalke v vaši prodajalni gospa Rebeka? Imate pridno vnukinjo.
tudi jaz sem kupovala barvo za lase od Ilirije v dm-u pa je ne morem več kupiti in si je tudi ne želim kupiti nikoli več. Znanka namreč dela v dmju pa sem jo, ko barve nekaj časa ni bilo na polici vprašala zakaj ji nimajo več in povedala mi je, da zato ker Ilirija ponuja te iste barve na hrvaškem trgu tudi do 30% ceneje. Ker je dm prisoten v več državah, tudi na hrvaškem ima natančen vpogled v cene in ker se jih takšno izkoriščanje slo.kupcev ni zdelo ok in ker Ilirija za to ni imela posluha, so jih enostavno izločili iz programa in prav je tako. Kdo je zdej tukaj banda se sprašujem…. če bi bilo torej vse to kar pišete res potem dm ne bi prodajal slovenskih znamk kot so Costella, Julijana, Afrodita, naravne barve za lase slov.proizvajalca (imena se žal ne spomnim), Tosama itd…
Draga Katja, vsako podjetje se lahko odloči po kakšni tržni ceni bo ponudila svoje izdelke na trgu, tako, da je trditev, da DM ne podpira izkoriščanja slovenskih kupcev in se zato izloča slovenske izdelke iz prodaje, malo bosa. Poleg tega je stvar odločitve trgovca kdaj in koliko bo izdelek, ki ga prodaja, znižal. Delež slovenskih izdelkov, ki jih ponuja DM je napram deležu tujih, minimalen. Še enih usranih Palominih robcev človek ne dobi več pri njih.
Sem tudi jaz opazil da je v DMu vedno več tujih izdelkov, kot da doma ne moremo najti slovenske in spodbujati gospodartvo. Vse umikajo zgleda in forsirajo svojo blagovno znamko kjer imajo najvišjo maržo. Me prav zanima če bi Loreal vrgl ven kako bi se na to odzvali potrošniki. Vse te slabe stvari pa dobro štukajo z marketingom da preusmerijo pozornost (DMov tek, kartice, popusti), ampak vseeno lahko bi na police vsaj dali izdelke.
Ja torej, če jaz povprečne slovenske pameti razumem je tukaj DM tisti lobi. Nemarneži. Zakaj se o tem ne piše bolj ‘na glas’? Če smem izrazit svoje mnenje, se mi zdi edino pravilno, da slovenska firma, ki ima solidno razširjen trg prodaje, dobi polico tudi v eni nemški verigi. Pa saj DM pa res niso nek ‘bog i batina’. Pa kje je zveza za varstvo potrošnikov v takih primerih? Se praska po riti?
Se strinjam z nekaterimi komentarji. V DM-u so si privoščili malce preveč. To da ne prodajajo nekaterih slovenskih izdelkov tukaj v Sloveniji nikakor ni prav in to bi morali urediti. Že to da jim naša država dovoli prodajati vse njihove domače blagovne znamke, bi morali tole razmerje urediti. Vseeno govorimo o dobrih slovenskih blagovnih znamkah. Govorimo o Subrini, ki se zelo dobro prodaja, govorimo o Palomi in še o nekaterih. Pa tudi ko greš v drogerije DM po kak nasvet o izdelku, ti bodo prodajalke itak ponudila njihovo blagovno znamko, pa ni važno a je izdelek dober ali ne! Toliko o profesionalnem odnosu DM-a!