barva blata
Morda je vprašanje banalno, toda vseeno me zanima odgovor na vprašanje, vezano na barvo blata. Pred kakšnim tednom sem opazil, da je barva blata postala temno-vojaško zelena namesto rjava, kot običajno. Pri tem se opazil, da tudi manj “smrdi” kot običajno blato. Naj dodam, da se prehranjujem povsem normalno, imam zdrav apetit, normalno prebavo in nisem na dieti ali vegetarijanski kuhinji. Je pa res, da se mi je to pojavilo v času, ko sem začel preventivno obiskovati bioterapevtske seanse za psihično umirjanje. Je to lahko kakorkoli povezano s tem? Hvala za odgovor.
Ga, Marija, zahvaljujem se Vam za odgovore. Kot sem dejal, sem v času, ko sem opazil ta fenomen, užival povsem isto hrano, kot običajno. Črno vino res da lahko obarva blato, vendar to običajno ne traja več kot en dan. Pri meni se je pojav raztegnil na nekaj dni, kar skorajda ne more biti povezano z uživanjem črnega vina (ki pa ga res da sem in tja zaužijem; belega vina skorajda ne pijem).
Morda bioterapevtske seanse, v kolikor niso vezane na določeno prehrano, re nimajo vpliva na to, toda poudariti je potrebno, da sem v tistem času opravil energetsko terapijo čiščenja in odpiranja čaker. Kar 4 čakre (med njimi so bile tri od spodnje polovice čaker) sem imel popolnoma blokirane, ko pa se je sprožil proces odpiranja in s tem dotoka energije tudi v organske sisteme, je po vsej verjetnosti prišlo do čiščenja določenih organov, predvsem jeter in žolča. Se vam takšna razlaga zdi mogoča? Energetsko so namreč čakre povezane z organi, zato bi se mi pojasnilo zdelo razumno, seveda če poleg anatomskega vidika vključiva še energetskega.
Za vaše mnenje in dosedanjo razlago se Vam vnaprej zahvaljujem!
Vsa tovrstna “čiščenja” so predvsem na psihični bazi in imajo hudo malo vpliva na presnovne procese v telesu, razen v tem smislu, v kolikor mi sami z močjo volje vanje posežemo, vendar to ne gre tako daleč, da bi spreminjali količino urobilinogena v blatu, ta daje namreč osnovno barvo, se ga pa več ali manj izloči na osnovi hrane, ki jo zaužijemo. Te stvari je na kratko zelo težko razložiti nekomu, ki ne pozna anatomije in fiziologije. Psihični vpliv na naše počutje je zanesljivo možno uravnavati s pomočjo teh dodatnih posegov, ki jih laiki pripisujejo alternativni medicini, v bistvu se v klasični medicini tudi uporabljajo, le ne kot “odpiranje čaker” pač pa avtosugestija in psihoterapija.