Spoštovana
Mene pa zanima, ali kaže na kaj nevarnega (imam razdražljivo črevesje, ponavadi grem zjutraj takoj ko se zbudim in potem še enkrat) to, da je blato denimo zjutraj preveč kašasto, ampak konsistentno svetlo rjave barve, popoldne pa je bolj trdo oz. dvobarvno. Del je mehak (recimo normalne barve), del pa je bolj temno rjav in temu primerno bolj trdo – ta del je lahko tudi v obliki okroglega bobka. V isti “klobasi” pa so tudi mehkejši deli, kar potem v školjki da videz da gre za več kot eno barvo oz. neenakomerno barvo. Barva niha med svetlejšo in temnejšo rjavo in ne gre za katranasto, rdeče ali črno blato. In vedno je enako, temnejše blato je bolj trdo, mehkejše pa bolj svetlo. Ko imam bolj na kašasto blato, je ponavadi enakomerno, to se pojavlja le takrat, ko imam malo trše blato oz kot sem napisala, kot bi ga sestavila iz dveh delov, mehkega in tršega.
In ker nikjer ne zasledim, ali je to normalno, me zanima, ali nakazuje na kakšne težave. Občasno imam namreč hude težave z vetrovi, pa tudi zvečer slišim pretakanje gor in dol po črevesju (občasno) in že 10 let imam vsaj nervozno črevo (torej na dopustu zaprtje, med delavniki pa zjutraj 1x kašasto oz. drisko).
Sluzi je na blatu malo oz. je takrat ko je trše ko je mehko, ni sluzi.
Hvala
Jasna
Ker ne vem kako izgleda kri v blatu (ki ni sveža) sem mislila, da se del blata veže s krvjo in zato je tisti del trši in temnejše barve, ker odvajam redno 1-2x na dan in mi je čudno, ker tako izgleda kot bi bilo blato iz “dveh starostnih obdobij skupaj”. In sem mislila da morda tako izgleda blato, kjer se je kri že spremenila pod vplivom bakterij.
Najlepša hvala, da ste mi odgovorili
Jasna
Pozdravljeni opazam ze nekaj casa, da je nekaj narobe z mojimi prebavili ali z blatom..veckrat sem zelo zaprt in negrem na blato vcasih tudi do 3dni..sedaj sem opazil da na levem spodnjem delu trebuha imam kot kos crevesja vsaj 5-10cm drdega crevesja ampak vcasis se zmanjsa in veckrat me zene na wc za vodo…ko grem pa na blato pa gre ven iz mene na zacetku kod kamncki potem pa normalno stem da je blato kot zelo svetlo rjave barve ali sivkaste barve….zelo bi vam bil hvalezen za odgovor Lp..
Pozdravljeni.
Ker so težave kompleksne in so se na novo pojavile, vam svetujem da najprej opravite kolonoskopijo – endoskopski pregled sebelega črevesja.
LP
Pozdravljeni opazam ze nekaj casa, da je nekaj narobe z mojimi prebavili ali z blatom..veckrat sem zelo zaprt in negrem na blato vcasih tudi do 3dni..sedaj sem opazil da na levem spodnjem delu trebuha imam kot kos crevesja vsaj 5-10cm drdega crevesja ampak vcasis se zmanjsa in veckrat me zene na wc za vodo…ko grem pa na blato pa gre ven iz mene na zacetku kod kamncki potem pa normalno stem da je blato kot zelo svetlo rjave barve ali sivkaste barve….zelo bi vam bil hvalezen za odgovor Lp..
Pozdravljeni
Samo Na podlagi opisa vam tezko svetujemo. V kolikor se bodo tezave nadaljevale bi bilo smiselno opraviti kolonoskopijo..
Lp