Barbariga-prosim za nasvet
Velikokrat ste mi že znali svetovati, zato se tudi tokrat obračam na vas. V sredini avgusta imamo možnost najetja apartmaja v Barbarigi ( nekje v bližini samop. trgovine, z vrtom in teraso, na južni strani, dvonadstropna stavba). Ker tam še nikoli nismo bili, sem malo pobrskala z iskalnikom in našla veliko “graje” in bolj malo “hvale” kar se vsega skupaj tiče v Barbarigi (leto 2003). In, priznam, me je kar malo minilo. Je res tako neprimerno za družino z majhnim otrokom, ali pa se je v zadnjih dveh sezonah kaj spremenilo na bolje? Vsakega nasveta in vaše izkušnje bomo veseli. Hvala vam vnaprej, pa lep dopust vam želimo.
Mi smo letos bili v Barbarigi z našo pikico staro 1 leto in sinetom 12l.
naselje je res betonsko , plaža še kar OK, mi smo imeli težave z kamenčki, ker še po ravnem hodimo po telečje tako, da vsakič ko je hotela v vodo smo morali obvezno za njo če ne bi se do vode skotalila, druga plaža (desno) pa je preveč kamnita za tako male otroke.Drugače nam je bilo všeč, ker smo imeli tudi velik atri, tako da nam ni bilo trba na plažo vsak dan.Kar se tiče zabave v popoldanskih urah je ni(nekaj slastičaren in kao nek luna park???)ampak konec koncu je bilo vredu, zelo veliko družin z malimi otroci(SLO prevladuje) mi razmišljamo da bi drugo leto ponovili……
lp in prijeten dopust
Di
P.S. če boste šli, poročaj kako ste se imeli…
Mi imamo tam svoj apartma, pa moj mož noče več dol. V bistvu je tako, da če ste navajeni, da ne zapravljate za sladolede, ne hodite v gostilne, skratka, rabite samo morje (žal je letos še vedno cvetoče – informacija od včeraj) in sonce, potem pojdite, kaj več res ne nudijo, tisto, kar je, je pa bolj skromno.
Moje mnenje je kot metkino. Tudi mi hodimo v Barbarigo za par dni v predsezoni. To je res eno ogromno betonsko naselje, vendar so tisti app. v bližini trgovine, ki imajo spredaj vrtiček/teraso večinoma OK. Mi smo tudi bili v takem in smo kar na teraso naštimali bazenček s toplo vodo (obvezno imejte marelo). Trgovina je slidno založena, je nekaj štantov tam blizu, pa pizzerija, …. pa zvečer precej glasna muzika, kar zna biti za majhne otroke tudi moteče. Aja, še plaža. Mi se vedno hodimo oz. vozimo (cca par minut) kopat proti Stari Barbarigi. Greš iz naselja torej proti S. Barbarigi, mimo ene gostilne in kar naravnost na makedamsko pot. No, tu boste videli ograjo, da je neko gojišče nizke divjadi ali nekaj takega in še počasi naprej in potem …. en solidno velik travnik s parimi gromozanskimi drevesi in plaža z malo večjimi kamni (ni glih za lopatko in kanglico). Tam so družine z majhnimi otroki tudi cele dneve, saj je sence v izobilju, morje ‘na dohvat ruke’, trava pa idealna za igro.
Evo, sem se razpisala. Ni vse tako grozno, odvisno kaj pričakuješ. Nam odgovarja za nekaj dni, za pravi dopust pač ne.
lp n.
Hoj,
Mi smo bili v Barbarigi v predsezoni in glede na podatke, ki sem jih našla na forumu sem bila zelo v skrbeh kam se podajamo.
Moje osebno mnenje pa je tako.
Barbariga sama je eno večje turistično naselje kjer imajo apartmaje predvsem slovenska podjetja temu primerna je tudi populacija tj družine z otroki. Plaža takoj pod naseljem ni rajska je pa bila dokaj čista, mi pa smo se hodili kopat na tisto, ki leži med Barbarigo in Staro Barbarigo ( ne vem kako se ji reče) tam najdeš celo nekaj senčke drugače pa je senčnik skoraj obvezna oprema. Malce naprej na isti plaži se začne tudi FKK.
Hrano smo imeli vso s seboj tako, da ti o ponudbi, mislim, da treh trgovin, ki so v naselju ne vem kaj veliko napisati. Zabave ni bilo, razen malega luna parka sicer pa boš imela zabavo s seboj.
Tako je bilo v predsezoni. Mi smo uživali in se imeli zelo fino ne glede na mnenja drugih tako da se bomo zagotovo še vrnili. Je pa res, da so naše zahteve različne pa tudi izkušnje lahko predstaviš tako ali drugače. Malce sreče in mirne živce pa bo dopust prijeten.
Lepo se imejte kjerkoli že boste.
Vita
Pa ne pozabite nam poročat kakšno bo stanje v sezoni.
Mi smo bili lani tam z 8 mesečnim sinom in je bilo čisto ok. Meni je bilo celo fajn, da se ni preveč dogajalo, ker smo imeli blažen mir, tudi sin je boljše spal, ker ni bilo galame;) Izbira v trgovini je čisto solidna, imaš tudi dovolj sprehajalnih poti, plaža malo naprej (ne tista direkt pod naseljem) pa je sploh ok-majhni kamenčki. Zraven je gozdiček (senca), skratka nam je bilo ok. Kar pogum.