Banka mi je prepovedala dvig gotovine s kredino
Se čist strinjam, jaz sam pravim, da to ni kaznivo, dokler odplačuje dolg! Dokler ne spremenijo Kazenskega zakonika njeno ravnanje ni kaznivo.[/quote]
je kdo podal kazensko ovadbo?
ne!
banka pa ima pravico podeljevat limite in ugodnosti na podlagi presoje bonitete stranke, oziroma je to celo dolžna narediti.[/quote]
Jaz sem komentirala tiste, ki so že pisale kolk kazni zapora lahko dobiš, drugače se pa strinjam v celoti s teboj.
Ne moreš iti prek limita – ker kartica ne izpljune več denarja. Ko je mera polna, se tošl zapre. S samim dvigovanjem gotovine pa v ničemer ne krši pravil poslovanja.
Bo kaj drugega zadaj. Samo mi ni logično. Če ne bi poravnavala obveznosti, tudi sicer ne bi mogla več plačevati, ne samo dvigovati gotovine. Z omogočanjem tega izdajatelj kartice namreč ogromno zasluži in ni logike, da bi to nekomu ukinil.[/quote]
Neumnost. Karica ti dovoli dvig limita kartice (recimo 1000€ mesečno) ne glede na to kakšno je tvoje stanje na tekočem računu. Zato se imenuje kreditna kartica. Debetna kartica (maestro) pa sproti preverja tvoje stanje na računu in v kolikor nimaš kritja ne moreš dvignit denarja.
Ne glede na vrsto kartice pa ti lahko dvigneš le toliko kolikor imaš denarja. Občasno pogledajo čez prste, če se pa to dogaja redno pa je to kar huda kršitev. Posluješ namreč zavestno z denarjem, ki ga nimaš.
Lahko še kako obračate zadeve kar počne avtorica prvega sporočila je zakonsko prepovedano.
Dviguješ lahko toliko, kot imaš denarja? :=))))))))
Zdaj si pa povedala svetovni štos. Glede na to, da se pogovarjamo o KREDITNI KARTICI.
Kaj pa je kredit v osnovi, če ne denar, ki ga sploh še nimaš? A si ti sploh že imela kdaj kakšno kartico? :)))))
Na mastercard je dovoljeno dvigati gotovino do polovice zneska limita. Če je limit 600 evrov, lahko na bankomatu ali banki dvigneš 300 evrov gotovine. To ti banka dovoli, če zgledno posluješ.
Zakonsko prepovedano? A si z lune padla?
Vsakič ko plačaš z eurocardom, posluješ zavestno z denarjem, ki ga še nimaš. :))))))
Svašta človek prebere tukaj gor.
Že več kot 15 let mahiniram s karticami (imam jih vsaj 5), pa dvigam, pa pokrivam minus…pa do zdaj še nobenega obvestila.
Eno slabo izkušnjo (posledica izgube službe) sem imela, ko je banka trgala dolg za kartico iz TRR (nekatere banke to omogočajo še danes), potem pa sem imela veliko prekoračitev dovoljenega limita, pa seveda brez denarja za pokrivanje. Blokirali so mi račun, Ec kartico in sem se s pravno službo dogovorila o obročnem pokrivanju dolga, da me ne bi dali na sodišče. Nekaj časa sem bila pod “kontrolo”, zdaj pa že dolgo ne.
Verjetno vse te spremembe prinese trenutna recesija in vse večja zadolženost prebivalstva…
Kolk ste pametni.Če bi to res veljalo po zakonu,bi bili vsi v kaznivem dejanju in bi vas polovica ,ki ste na kakršnih koli karticah pristala v zaporu.Bi bla gužva.So pa res banke postale zelo nesramne na račun tajkunskih kreditov in so se zdaj spravile na delovno rajo in ostale komaj živeče državljane.
Še hujše bo…jaz imam nekaj denarja na vezavi ,ki mi poteče ta mesec……z mene se za minimalne obresti banda bančnikov ne bo več norca delala.Vse poberem ven,če ne mi bodo še to pobral.