Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Mladi, ljubezen in spolnost bančna kartica za internetne n

bančna kartica za internetne n

Hja, ta tema bi lahko bila v rubriki Računalništvo, toda jaz sem jo postavil kar sem. Boste videli zakaj. Ker sem mlad in ker še nimam zaposlitve, imam le štipendijo kot študent in zato kartico, ki ne omogoča plačevanja v tujini. Pa bi rad odprl še en račun, da bi dobil še eno kartico, s katero bi lahko plačeval zadeve na npr. Amazonu. Zanima me, kje lahko dobim kartico za nakupe v tujini. Po možnosti tako, ki ne bi imela limita. (Da ne bi prišlo do zlorabe!) Hvala.

Na tujih straneh je večinoma omogočeno plačevanje s kreditnimi in plačilnimi karticami (npr. mastercard-eurocard, visa, american express) Kreditne kartice po moje nimajo limita, saj način plačila tega ne omogoča, pri plačilnih je pa morda to mogoče. Razlika med kreditno in plačilno kartico je v tem, da s kreditno poravnaš vse mesečne nakupe v enkratnem znesku po položnici ali trajniku, pri plačilni pa takoj (podobno kot bančna kartica). Ker pa nisem čisto prepričan kako to deluje se pa pozanimaj na banki ali na njeni internetni strani. Zagotovo piše. To da si še študent in nimaš stalnih dohodkov ni pretirana ovira, saj se da zmeniti tudi za plačilno jamstvo staršev ali skrbnikov.

Iz izkušenj:
Če nisi redno zaposlen, ti kreditne kartice nočejo dati.
Tudi če nimaš limita, se ti odšteje in če si v minus se ti pač banka vsede na račun.
Rešitev:
Kartico vzamejo straši.
Paziš kje kupuješ. Kar tako ti že ne bodo jemali dol, možnost pa seveda vedno obstaja.

Kreditno kartico dobiš lahko tudi kot študent (preverjeno). Pogoj je le, da eden od staršev podpiše, da jamči za plačila, kar pomeni, da bi v primeru prevelikih nakupov denar pobrali z računa tega starša. To je tudi vse.

AC-EU, VISA itd imajo omejitve pri poslovanju, ki se imenuje “znesek zaupanja” – to je znesek, ki ti ga banka da za mesecno porabo in je vsak mesec enak. Koliko od tega zneska porabis, pa potem bremeni tvoj tekoci racun.Tukaj ni nobene povezave z limitom na racunu ali stanjem na tekocem racunu. Ravno zaradi varnosti obstajajo omejitve, saj ce kartico izgubis oz ti jo ukradejo, lahko porabi le znesek, ki ga imas na razpolago.

AC-EU, Viso,…dobis le, ce si zaposlen oz imas pokojnino ali ce te nekdo, ki to izpolnjuje, pooblasti na svojem racunu. Kot student se pa moras pozanimati pri svoji banki, saj je odvisno od tvojega poslovanja in prihodkov, ce ti komisija odobri taksno kartico.

lp, ihaha

Preberi si še malo na Knjižnjih moljih o naročanju preko Amazon.com.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close