Najdi forum

Lani sem dobila Banano, ki mi je ful dobro uspevala na vrtu. Nato je prezimovala v garaži, zdej mi pa bolj slabo uspeva. Zanima me, ali moram star list odrezat, ker je zraven še en mlad pognal, pa se mi zdi da letos ful počas raste. Pa steblo je polesenelo, a ga lahko olupim? Vem da jo moram redno vsak dan zalivat. A še kaj posebnega moram vedet, da mi bo lepo rasla?
Hvala.

Imela sem banano.Tudi pri meni je prezimovala v garazi. Cez zimo je nisem nic zalivala. Stare liste, ki so zaceli gniti sem sproti porezala. Od stebla pa sem odluscila samo tisto kar je grdo viselo stran.
In nekega dne je banana dobila sop bananic in ko so te bananice odpadle je odmrla tudi banana. Mislila sem, da sem kaj storila narobe, a kasneje sem izvedela, da je vedno tako. Ko banana dobi sadez, potem kasneje odmre.
Vec ti ne znam povedati. Svetujem ti, da poklices v kaksen vrtni center in se pozanimas o tvoji bananici! Naj ti bo se dolgo casa v veselje.

l.p. Doris

A,… tisti o odmiranju po prvi obroditvi je pa bolj za lase privlečeno…

No nevem kolegi ki so mi jo dali jih imajo kar nekaj in še nikoli ni bilo nobenih bananic, ene so pač uspevale ene pa crknile. Vendar se nič posebno ne ukvarjajo z njimi. No olupila sem steblo in star list odrezal, ter pustila sam mladega, ki je še zvit v svaljek…..zdej bomo pa vidl.

Ciao!

To mi je povedala gospa, ki se ze deset let ukvarja z bananami in to zelo uspešno.
Bodimo realni-realist in verjemimo tisto kar vidimo. Njene banane so bile res paša za oči! In jaz sem ji verjela, res pa je , da nisem preverjala ali to drži.

Dokler ne bo sadežev in tudi ni rečeno, da sploh kdaj bodo, tudi ti ne boš vedela ali banana res odmre ali ne. Vse kar si storila je vredu in banana ti bo gotovo lepo rastla, saj sploh ni zahtevna. Ko pa pridejo sadeži, mi pa le sporoči kaj se bo potem zgodilo… .
Pa srečno!

Zdej sem opazila, da si je opomogla.
Hvala, ti sporočim.

Bok!

New Report

Close