Najdi forum

balkon v mansardi

Končno smo prišli do hiše (načrt), ki nam zelo ustreza kar se tiče tlorisa, velikosti itd.
V pritličju imamo teraso (pokrita, ki se razteza v odkriti del in potem na prosto – vrt), v mansardi pa niti enega balkona. So pa v mansardi samo 3 spalnice, kopalnica in delovna soba.

Praktično torej naša hiša nima balkona, sedaj me pa skoz “matra” a je to uredu, da nimamo nobenga balkona ali ne?????
Po eni strani se mi zdi, da tistih balkonov v mansardah (iz spalnic) potem malokdo uporablja, po drugi strani pa me muči to, da naša hiša dejansko nima balkona.

Kako se balkoni obnesejo pri vas?

Mi imamo v mansardi strešni balkon in ga sploh ne uporabljamo. Je pa res, da tu ni spalnic ampak delovna soba, kopalnica, telovadnica in podstrešje.
Če imate v pritličju dovolj zunanjega bivalnega prostora, potem balkona v mansardi verjetno ne boste potrebovali za bivanje, sploh, če bo to klasičen balkon z ograjo, kjer si vsem na ogled. Verjetno bi bil bolj uporaben za kako stresanje rjuh ipd. Za moje pojme ni vreden stroškov, ki jih prinaša.

Ma, saj jaz si tudi poskušam to dopovedat, da je v bistvu balkon zgoraj (v spalnicah) le strošek koristiš ga pa verjetno zelo redko.
Spodaj v bivalnih prostorih kot sem že dejala bomo imeli pokrito teraso, od tu pa se bo lahko šlo na vrt za hišo, ki tudi ne bo majhen.
Ne vem, vseskozi sem imela eno idejo, da bi bilo fino, če bi otroka imela skupen balkon (vendar vsak svojo sobo).

Balkon je dodaten strošek in toplotni most. Če ni dobro narejen, boste imeli v pritličju probleme. Kaj pa če bi imeli francoske balkone? Balkonska vrata imaš, lahko hitro in dobro prezračiš, poleg tega imaš več svetlobe.
Pri francoskem balkonu imaš zelo malo ograjce, pri navadnem pa ponavadi veliko več. To je potrebno tudi vzdrževat. Jaz balkona na tvojem mestu in s temi pomisleki ne bi imela.

Če imaš teraso, balkon tako ali tako ne bi imel funkcije. Nepotreben strošek.

Pri nas smo balkone naredili predvsem zaradi svetlobe,da smo lahko namesto strešnih oken dali večja balkonska vrata in s tem zagotovili dovolj svetlobe v sobah in kopalnici.
Res je, da so balkoni v večini bolj dekorativen element hiše kot pa funkcionalen..

Mi pa imamo zgoraj veliki pokrit balkon na katerega se pride iz spalnice in ene otr.sobe.
Poleti bom tam sušila obleke , pa fajn je da vržem kdaj pa kdaj posteljnino oz. odeje preko ograje na zračenje.
Ne vem, meni je všeč.
Je pa dejansko res, da bom verjetno malokdaj na njem sedela in kavico pila, saj imamo veliko teraso spodaj.

Nepotreben strošek. Otroci balkona zagotovo ne potrebujejo.

New Report

Close