Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Farmacevt svetuje Baldrijan in epilepsija

Baldrijan in epilepsija

Pozdravljeni

Kmalu bom dopolnil 24 let. Občasno imam težave z uspavanjem, še zlasti če je naslednji dan kakšen stresen dogodek. Na splošno nimam težav z nespečnostjo. Bolj ali manj normalno zaspim, sem ter tja pa zelo težko. Stalno v glavi premlevam stvari, ki me čakajo. Se premetavam po postelji. Ob poznih urah čutim tesnobo, da bi slučajno zaradi pomanjkanja spanca doživel epi napad, predvsem kadar moram zaradi službe zgodaj vstati.

Kot sem rekel, se to dogaja občasno, ne pa vedno. Zanima me, ali bi mi baldrijan (tisti brez alkohola) lahko pomagal pri lažjem uspsvanju? Ali se na splošno baldrijan epileptikom odsvetuje? Ali morda obstaja kakšen drug izdelek, primeren tudi za epileptike? Zdravila, ki jih jemljem so: Lamictal, Frisium in Cipralex.

Hvala in lep pozdrav!

Spoštovani,

vodni izvleček korenine baldrijana seveda lahko uporabljate za pomoč pri nespečnosti. V vzhodni medicini se vodni izvleček baldrijana uporablja celo kot antikonvulziv (zdravilo proti epileptičnim napadom). Upoštevati morate le, da se bodo centralni učinki zdravil, ki jih jemljete in baldrijana seštevali oziroma potencirali. To pomeni, da boste lahko tudi čez dan morda nekoliko bolj zaspani in umirjeni, lahko počasneje odreagirate,…, ni pa nujno. Vsekakor svetujem, da poizkusite.

Lepo vas pozdravljam,
Boštjan

asist. dr. Boštjan Martinc, mag.farm., spec. PE Lekarna Mirje Trg MDB 2 Lekarna Ljubljana

New Report

Close