Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje Bakterijsko vnetje med nosečnostjo

Bakterijsko vnetje med nosečnostjo

Spoštovani,

sem v 12. tednu nosečnosti. 25. marca se mi je pojavil rdečkast izcedek, zato sem šla na urgenco. Tam so mi dali Dabrostone, vzeli bris in ugotovili, da imam bakterijsko vnetje: streptokok in Gardnerello. Nato so mi dali najprej Hikoncil in Fluomizin, nato še Vagisan, ves čas pa še naprej Dabrostone.

Po enem mesecu sem šla spet na pregled. Terapijo sem jemala, kot so mi naročili. Izcedek se je zmanjšal, občasno je malo rumenkast.

Pri tem pregledu je ginekologinja rekla, da vidi v meni malce roza izcedka (na vložku ni izcedka te barve) in da je verjetno še prisotna bakterija. Spremenila mi je terapijo. Dobila sem Utrogestan 7 x zvečer (oralno) in 7 x Dalacin 7 x v nožnico, nato 7 x Vagisan in še vedno Utrogestan oralno, na koncu pa vse do naslednjega pregleda Utrogestan v nožnico.

Danes so me klicali, da je prišel izvid iz laboratorija (urin) in zdaj imam novo bakterijo: Stafilokok aureus. Jutri naj bi šla v lekarno po nove antibiotike Validocef, jih jemala 5 dni in potem po praznikih šla spet v laboratorij.

Zanima me vaše mnenje glede na napisano. Je v redu, da zdaj spet jemljem te druge antibiotike? Kaj lahko vpliva na to, da se mi nenehno pojavljajo bakterije? Zelo pazim na higieno, vzdržujem se spolnih odnosov.

Skrbi me, da bi vsa ta terapija nekako vplivala na plod in njegov razvoj.

Hvala za vaše mnenje.

Lep pozdrav,

Sanja

New Report

Close