Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija bakterijska angina

bakterijska angina

Dober dan !
Prebolevam gnojno angino ki pri meni ni tako zelo redka. Jemlem ospen 1500 in vročina mi je skoraj izginila skrbijo pa me pogoste ekstrasistole z neprijetnimi občutki občasno me ti utripi silijo na kašelj ali je to znak da je kaj hujšega narobe v srcu ekstrasistole in hitro bitje srca imam tudi nasplosno ampak me zaradi angine vse skupaj zelo skrbi.prosim za mnenje lp.

Pred mnogimi leti je bil sprejet sklep, da mora bolnik z gnojno angino jemati 10 dni zdravilo penicilin, da se zavaruje pred zapleti (vnetje srčnih zklopk). Sedaj se, zaradi gnojne angine. zdravite z ospenom 1500 in vas skrbi pojavljanje nerednih srčnih utripov, ki jih sicer pogostoma imate tudi kadar ste zdravi. Nekoliko vas skrbi tudi dejstvo, da vas neredni utripi včasih silijo na kašerlj. Na kašelj navadno silijo prezgodnji utripi, ki nastanejo v prekatih. Če zdravite angino po navodilih zdravnika pričakujem, da ne bo angina povzročila nobene posledice na srcu. Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Najlepša hvala za odgovor pred angino sem prebolel virozo brez posledic bil sem normalno aktiven in vse sedaj pa prvi dan angine sem začel čutiti prezgodnje utripe ki jih čutim veliko bol grozno kot ponavadi in jih je veliko po dveh dneh jemanja antibiotika čez dan nimam več vročine samo zvečer malo povišano opažam pa da ko berem o miokarditisu da me postane strah in je več ekstrasistol sedaj me je strah ker omenjate prezgodnje utripe in rahlo povišano temperaturo da je to znak miokarditisa bolečin okoli srca nimam ali je nujno da grem nazaj do zdravnice

ter ali je možnost da viroza ali infekcija povzroči ekstrasistole ter ali je normalno da jih je takrat velik zaradi dogajanja v telesu

hvala.

Bojazen pred miokarditisom je odveč. Kot sem že povedal, miokarditis se vselej pozdravi brez zapletov ob upoštevanju priporočil za nekaj tednov dolgo izogibanje večjim telesnim naporom. Zaplete angine preprečimo z doslednim zdravljenjem s penicilinom. Predstavljam si, da se bo stanje kmalu normaliziralo, morda še prej ob jemanju blagih pomirjeval (na pr. tablete Persen, ki so v prosti prodaji) . Srečno.

Lep pozdrav! prim. Boris Cibic, dr. med. Društvo za zdravje srca in ožilja Slovenije www.zasrce.si

Najlepsa hvala za odgovor do sedaj sem prebolel že nešteto angin meningo ensefalitis in ko sem biu mlajsi tudi neko bakterijo da je bilo ogrozeno moje živlenje ali to pomeni da pri meni ni bojazni za miokarditis ali lahko sklepate po napisanem da ce bi bila moznost oz.nagnjenost bi po vsemvtem to že dobil…ker sem zelo anskiozen me že vsak manjši napor spravi do zadihanosti če zraven midlim na srce oz.premišlujem da me lahk infarkt med naporom sedaj se 3.dan zdravim za angino in še vedno cutim zadihanost kot prej vendar se sedaj bol ustrasim samo prosim ce mi odgovorite na moja vprasanja da bom bol miren in prepričan da je z srcem ok se opravičujem

S spoštovanjem gospod dr.

Se opravičujem samo zanima me še ali ponavljajoče viroze skoraj neprekinjeno povečajo možnost za zaplete na srcu ali Ne?

Upam da niste pozabili na moje vprašannje srečno hvala.

Mislim, da sem odgovoril na vprašanje o zapletih virusnega miokarditisa že pred nekaj dnevi in ponovno danes. Srečno.

New Report

Close