Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Urgenca bakteriji ENTEROCOCCUS in STREPTOCOCCUS AGALACTIAE

bakteriji ENTEROCOCCUS in STREPTOCOCCUS AGALACTIAE

Kar sem prebrala so bile same mlade dame sedaj sprašujem ker imam 67 let zakaj imam jaz to bakterijo pa če se bom kdaj znebila te nadloge.Traja mi že 2 leti ali več in koliko je to nevarno in ali lahko dobim zaradi tega raka.Sem ga že parkrat prebolela. Hvala lepa za odgovor

Pozdravljeni
Ta bakterija je del normalne črevesne flore in ni potrebe, da bi se jo znebili od tam, težave lahko povzroča, če zaide kam drugam in tam se jo lahko zdravi z antibiotiki.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

Pozdravljeni,
Stara sem 28 let in že več let imam težave z ponavljajočimi vnetji mehurja. Zadnje leto je sploh neznosno. Pred kratkim sem opravila sanford test in izkazalo se je, da imam bakterijo Eschericia Coli. Zdravnica mi je predpisala antibiotik Amoksiklav – 2 škatle. Ker so bile težave še vedno pristone, le nekoliko bolj mile (bolečine v mehurju, pekoče uriniranje, pogosto na vodo) sem 1 teden po prenehanju jemanja antibiotika opravila še en sanford test, ki je pokazal bakterijo Streptococcus agalactiae (skupina B).
Po drugem sanfordu sem jemala antibiotik Monuril, ki ga pri nas ni, vendar mi je osebna zdravnica svetovala, naj ga kupim v Italiji. Po nasvetu zdravnice sem vzela samo eno vrečko od dveh, ki so v pakiranju.
Kljub temu se bolečine še vedno ponavljajo, zato me zanima ali je bilo zdravljenje sploh primerno.
Poleg tega me zanima še, ali je lahko uporaba kontracepcijskijskega obročka nuvaring kriva za vnetja, saj sem ga začela uporabljati tik preden so se vnetja začela?

lep pozdrav.

Pozdravljeni!
Na pamet rečeno je bila terapija primerna, če je seveda Sanford pokazal občutljivost bakterije na omenjeni antibiotik. Po zdravljenju, naj bi bil izvid urina normalen. Če bi kljub temu vztrajale težave, pa je vredno poiskati morebitne druge vzroke bolečin, saj niso vedno posledica vnetega mehurja. Omenjeni obroček lahko povzroča vnetja nožnice, vnetij mehurja pa v popisu možnih stranskih učinkov nisem zasledil.
Lep pozdrav

Lep pozdrav - - - - - - - - Sašo Rebolj, dr. med.

New Report

Close