bakteriji ENTEROCOCCUS in STREPTOCOCCUS AGALACTIAE
Zanima me, če ima katera izkušnje s tema dvema bakterijama. Namreč danes sem dobila izvide v katerih piše da ugotavljajo ti dve bakteriji. Ker osebna zdravnica danes ne dela se obračam na vas, ker me zanima ali se te bakterije kako posebaj zdravijo ali s časom to izgine samo od sebe??
Hvala za odgovore 😉
Ja saj krvi potem ni bilo več. Kar se tiče zdravil, vedno sem imela samo PRIMOTREN, enkrat 20 tablet drugič 40 itd. na koncu ni prijel nič. Potem pa sem dobila CEFA-CL, ki pa je pomagal. Ni prijetna zadeva, na vsake 15min hodit na vodo…tudi če je je še čisto na začetku tiščanje na vodo, komi zadržujem in me kar boli. A to lahko vpliva tudi na zanositev (glede na ta ponavljajoča vnetja, bakterije) ?
Ojla!
Tudi jaz imam zelo podobne težave že štiri mesece. Ponavljajoča vnetja mehurja, kri v urinu, bolečine v ledvicah…Najprej so me bolele ledvica, odšla k zdravniku, odvzem urina in krvi, antibiotik in je bilo po končani terapiji OK. Čez približno en mesec se mi je to ponovilo, zopet dobila antibiotike, neke druge in spet je bilo OK. Dali so me na ultrazvok ledvic in tebuha, ker sem imela kot otrok že težave-refluks, in je bilo tudi na ultrazvoku vse vredu. Potem mine teden in se pričnejo bolečine v predelu mehurja in pogosto uriniranje ter kri v urinu. To je ponavadi zjutraj in potem si skuham ursi čaj, pijem veliko vode in čez dan se vse umiri, naslednje jutro pa je zopet isto. Nočem več sploh k zdravniku, ker mi vedno da antibiotike in je potem za kratek čas vse vredu, potem pa kmalu ista pesem. Danes si grem v lekarno po medexove brusnične kapsule ki baje pomagajo, če pa še to ne pomaga potem pa ne vem več.
Pozdravljeni!
Pri ponavljajočih se vnetjih mehurja (sicer pogosta težava pri ženskah) je koristno razisliti o okoliščinah, ko se pojavlja (npr. po spolnh odnosih?) ali preventivno predpisati manjši odmerek antibiotika za daljši čas (kar naj bi praviloma storil urolog). Ni vam treba še obupati nad vašim zdravnikom, saj še nista porabila vseh možnosti!
Lep pozdrav!
Najprej sem tudi sama mislila da se mi to dogaja po spolnih odnosih, vendar sva se zato s fantom odločila za čas brez spolnih odnosov in je isto. Zakaj bi bilo možno da imajo spolni odnosi kakšno vlogo pri vnetju mehurja? Sedaj jemljem kapsule od brusnic, ki mi bodo upam da vsaj malo pomagale. Kakšen učinek imajo realno brusnice na sečila? Mogoče je tudi problem, ker ne jem sadja in zelenjave?
L.P.
Zato, ker sta sečnica in nožnica povsem skupaj in ker je sečnica pri ženskah zeli kratka in imajo bakterije kratko pot do mehurja (po tej poti namreč pridejo tja). Brusnice naj bi imele antiseptičen učinek. Ker pa obstaja
učinkovitejša terapija, se mi zdi nepotrebno (in slabo učinkovito), da bi si z njimi “zdravili” že razvito vnetje mehurja.
Lep pozdrav!
Danes popoldne sem prejela izvid kjer navajajo, da imam STREPTOCOCCUS AGALACTIAE (skupina B) 500.000 CFU/ml. Na izvidu sugerirajo uporabo različnih antibiotikov (penicilin, cefotaksim, vankomicin, eritromicini in klindamicin). Ker moja zdravnica ne dela več in bi zato morala čakati vsaj do ponedeljka, doma pa imam antibiotike Clamoxyl 500 (amoxicillinum), me zanima, če jih lahko začnem jemati. Hvala za odgovor.
Lep pozdrav!