Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Bakterija Pseudomonas aeruginosa v urinu – smrdeč urin

Bakterija Pseudomonas aeruginosa v urinu – smrdeč urin

Pozdravljeni. Naša 5-letna hčerka ima že dalj časa težave povezane z urinom, včasih jo med uriniranjem peče, nato je nekaj dni v redu, nato pa se težave spet ponovijo. Spolovilo ni rdeče, blato odvaja običajno na dva dni. Imela je tudi ultrazvok mehurja in ledvic, vendar je bilo vse bp. Sedaj pa že en mesec njen urin zelo močno smrdi in to čez cel dan (zjutraj bolj, proti večeru pa malo manj). Pri večkratnem pregledu urina v laboratoriju je vedno opaziti visok delež nitritov in številne bakterije, vsi ostali parametri urina (levkociti, itd.) so vedno bp. Hčerka se dobro počuti in je živahna, vročine nima. Po pregledu urina Sanford je bilo ugotovljeno semikvantitativna urinokultura 10.000.000CFU/ml, rezultat Escherichia coli in Pseudomonas aeruginosa. Naj še omenim, da je imela pri enem letu in pol hujši uroinfekt, ki se je začel ravno z močnim vonjem urina. Po enem tednu v bolnici in antibiotikih se je pozdravila. Imela je bakterijo Klebsiella pneumoniae. Pol leta kasneje se je bakterija ponovila. Prosila bi za pomoč, saj me trenutno stanje zelo skrbi. Zanima me ali je lahko močan vonj urina posledica navedenih bakterij? Kako to, da ob taki diagnozi otrok nima vročine in se dobro počuti? Na spletu sem prebirala, da bakterija Pseudomonas aeruginosa načeloma ne prizadane zdravega človeka in da je pogostejša pri ljudeh z zelo oslabljenim imunskim sistemom. Kako to, da jo hčerka ima, kljub dobremu počutju? Kaj svetujete? Najlepša hvala za nasvet.

Načeloma sicer ne zdravimoasimptomatskekk bakteriurije (izločanje bakterij v urinubrez znakov). Vendar deklica ima znak, smrdeč urin, čeprav brez vročine. Jaz bi se verjetno odločila za zdravljenje glede na antibiogram, ki je del izvida Sanforda.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close