Pozdravljeni,
imam gastritis z manjšimi razjedami želodca ter prisotnost bakterije HP. Za zdravljenje sem dobila kombinacijo Emozula, Fromilida in Hiconcila za 7 dni, nato še 14 dni samo Emozul.
Zanima me po kolikem času bi se moralo stanje izboljšati? Sem že čez polovico te kure, vendar me še vedno boli pod rebri oz. okoli popka.
Hvala in lep pozdrav,
Pozdravljeni,
hvala za odgovor. Po končani terepiji sem opravila dihalni test in izvid je končno negativen. Vendar so bolečine v želodcu še vedno prisotne, predvsem bolečina v predelu prsnega koša. (sedaj bo že 4 meseca od pojava želodčnih težav)
Po dogovoru z osebnim zdravnikom bom dobila še 2-4 tedensko terapijo z Emozulom 40mg. Koliko časa ponavadi traja zdravljene (popolna ozdravitev) pri hudih vnetjih želodčne sluznice. Kaj sledi, če bodo po končani terapiji z Emozulom bolečine še vedno prisotne? Naj omenim, da se držim dietnega režima.
Hvala in lep pozdrav.
Pozdravljeni!
Bolečine za prsnico so bolj posledica refluksa kisline v požiralnik (nič ni napisano, kaj je z vašim požiralnikom), težave so trdovratne in ponavadi potrebujejo dolgotrajnejše zdravljenje. Načeloma za zdravljenje manjših razjed zadostuje 4 tedensko zdravljenje. Če bodo težave še vedno vztrajale, je potrebno opraviti 24-urno pH metrijo-če le ta ne bo pokazala refluksa, je treba iskati razloge za vaše težave drugod.
Lp,Nataša Smrekar
Pozdravljeni,
HP bakterijo so mi diagnosticirali približno pred letom in pol. Na antibiotični terapiji sem bila trikrat saj je dihalni test vedno pokazal prisotnost bakterije. Ponoviti sem morala tudi gastroskopijo zaradi testiranja na katere antibiotike je bakterija rezistentna. Ne glede na to pa je bakterija še vedno prisotna. Zanima me kaj sledi sedaj? Kako si lahko sama pomagam in ali sploh še obstaja možnost, da se bakterijo odpravi ter kakšne so posledice dolgotrajne prisotnosti bakterije?
LP in hvala za odgovore,
Milanka
Pozdravljeni
Ja zdravili so me po antibiogramu vendar je bil izvid dihalnega testa slabši kot po predhodni terapiji. Žal se ne spomnim katere antibiotike sem jemala, lahko pa povprašam svojega zdravnika.
Bakterija mi povzroča vedno večje težave in ne vem več kako bi jo pozdravila saj mi tudi osebni zdravnik ni svetoval nič konkretnega.
Hvala in lp,
Milanka