bakterija e.coli
Drage moje, čisto sem obupana. Glede na to, da je to moja tretja nosečnost, da sta obe potekali zelo bp, se sedaj obadam s problemi in me je bolj strah za otročka, saj še pri prvih dveh sploh nisem niti pomislila da bi lahko bilo kaj narobe.
Prosim, prišla sem iz pregleda, kjer so mi ugotovili bakterijo e. coli (v vodi). To pa ne bi bil noben problem, če nebi povzročala splava ali še sedaj hujše prezgodnjega poroda. Saj imam sicer sedaj antibiotike, ki naj bi to težavo odstranil a vseeno, do naslednjega pregleda je še celih 17 dni….
A se je morda katera že srečala s to bakterijo in kako se je izteklo na koncu.
Morda sem panična, a starejši ko si, več veš, več slišiš, preveč prebereš, no in potem smo tam. Panika!!!!
Natalija78, 18t 5/7
Naj te malo pomirim. Mislim, da prisotnost E.coli ne povzroča splava ali prezgodnjega poroda. Sama sem imela 7 let težave z vnetji mehurja (nisem bila noseča) in sem zato na to temo delala tudi diplomsko nalogo. V vseh strokovnih člankih nisem zasledila da bi ta bakterija povzročala kaj takega. Je pa možno, da povzroči meningitis pri novorojenčku, če je prisotna v urinu ob rojstvu. Ne se ustrašit! Preverjala sem prisotnost gena, ki povzroča meningitis in le ta je bil prisoten pri zelo majhnem številu pacientov in to pri nobeni nosečki. Lepo popij antibiotike (verjetno imaš amoksiklav, primotrena ne smeš!) in na kontroli urina bakterij verjetno ne bo več. če pa te ful skrbi pa pojdi do svoje osebne zdravnice in ji reči naj ti pregleda urin, običajno se kontrolira urin po prenehanju jemanja antibiotikov. V primeru da bodo še prisotne boš dobila še eno dozo ali pa druge antibiotike. Predvsem pa je RES pomembno da ZELOOO veliko piješ, najbolje vode. Ursi čaj je ogaben, pa meni ni nikoli pomagal, pa še ne veš če ni v ‘rožicah’ kaj kar bi lahko škodilo otroku. Tekočina je pomembna, da se bakterije ne zadržujejo v mehurj, da jih čim hitreje odplakneš. Še ena stvar, ki ti bo morda v pomoč (ali za preprečitev ponovne okužbe), vedno po odnosu se umij in pojdi lulat, da se sečnica spere!
Čim hitrejše okrevanje!
Mya
ojla
jaz imam v sebi streptokok agalakcija, ki dela iste fore lahko kot e.coli. To bakterijo so mi odkrili že pred prvo nosečnostjo, me zdravili, pa je prišla nazaj. Sedaj pa sva z ginekologom tako zmenjena, da ni pametno antibiotikov piti med nosečnostjo, a ko se znajdem na porodni postelji povem, da sem nosilka te bakterije in takrat mi preventivno našopajo antibiotik v žilo, da pride še do otročka in potem seveda po porodu otročka precej pregledajo in ima preventivno antibiotike. jaz se ne sekiram toliko.
Mi pa je pediatrinja rekla pri drugem otroku, da zn ato biti kar problem, če se otrok okuži, ko prihaja n asvet. Držim pesti zate in zaupaj.
Jaz sem imela E.Coli in še dve drugi bakteriji, ki sem jih odpravila po enem tednu jemanja Amoksiklava. G mi je na moje strahove odgovorila, da nič ne vpliva na otroka pri porodu, če je to že v nosečnosti odpravljeno.
Brez panike in poskušaj se pomiriti, ker boš s tem najbolje naredila svoji
pikici.
Lp, Bianca 36 6/7t
Pred tremi meseci sem rodila punčko, pri kateri so v ušesku našli bakterijo e.coli. Takoj so ji dali antibiotike. Kolikor je meni znano, ta bakterija ne pušča velikih posledic. Preventivno so mojo punčko uvrstili med rizične in sedaj morava na tri mesece hoditi na pregled za sluh, ampak hvala Bogu so rekli, da je s sluhom vse v redu! Nihče v bolnišnici pa mi ni konkretno nič povedal- kje sem jo staknila, oz. punčka, kakšne posledice pušča… vsi se samo izmikajo. Možno je sicer, da jo je moja punčka dobila pri porodu, ker me niso nič klestirali ali pa v plodovnici, ker se je že v trebuhu pokakala, možno pa je, da je bila prisotna že dalj časa. Skratka, grozno je slišat, da je prisotna bakterija, ampak mislim, da ni tako hudo!
Pa srečno!
E.coli je patogena bakterija (povzroča bolezni). Odvisno od njenih genov pa je kaj povzroča, lahko je smrtna (enkrat je bilo v ZDA zastrupitev z vodo v kateri so odkrili E.coli, posledica je bila kar nekaj mrtvih), lahko pa ni nič narobe. Tako da le z imenom bakterije ne moremo reči kaj povzroča.
Mya