Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Gibala/Gibalni sistem Ortopedija Bakerjeva cista

Bakerjeva cista

Sem 14 letna šprtnica, ki ji je poškodba preprečila nastop na svetovnem mladinskem prvenstvu v ju-jitsu!Pred dvema tednoma sem si poškodovala koleno in zdravnik je ocenil da gre za izpah pogačice!Danes sem bila na pregledu in mi je na izvid napisal da če me bodo motile Bakerjeva cista mi priporoča ponoven pregled!Prosim vas če mi lahko poveste kaj je to Bakerjeva cista in kako opazim da me moti?
Najlepša hvala za odgovor!
iva

Bakerjeva cista je izbočenje sklepne ovojnice kolena, običajno na zadnji strani kolena. Kaže se z oteklino in mehko izboklino na zadnji strani kolena, težave v smislu bolečin lahko povzroča v položaju skrajno pokrčenega ali iztegnjenega kolena. Praviloma pa Bakerjeva cista nastane sekundarno in je posledica neke znotrajskleepne poškodbe v kolenu, lahko gre za poškodbo hrustanca, meniskusa, pogosta je tudi pri revmatikih… V kolikor ima pacient z Bakerjevo cisto težave s kolenom mu običajno priporočamo artroskopijo kolena, to je endoskopski pregled kolena. Pri tem se ugotovi prisotnost morebitnih bolezenskih ali poškodbenih sprememb v kolenu, ki bi lahko bile vzrok za cisto, samo cisto pa se lahko tudi odstrani.

mag. Martin Mikek, dr.med. Specialist ortopedije Artros, center za ortopedijo in športne poškodbe Tehnološki park 21, stavba D, 3. nadstr. 1000 Ljubljana Tel: 01 518 7063 / 01 518 7064

New Report

Close