Baje,da sem konzervativna…
Pozdravljeni,to vprašanje sem sicer že zastavila na forumu starši staršem,pa vseeno več glav več ve!
Zanima me vaše mnenje.Imam prijateljico,katera ima hčerko staro 3.leta in sina starega 18.mesecev.
Včeraj je sama odpotovala na morje,zato da se od vsega spočije…vsaj tako mi je rekla-neglede na to,da je trenutno brezposelna.Mož je seveda ostal doma z otroc.
Meni osebno to sicer ni “normalno”…baje da sem konzervativna!
Zanimajo me vaša mnenja…lep pozdrav
Nisi konzervativna, ne! Samo malo drugače gledaš na določeno stvar. Sicer pa v teh časih, ko se hranimo s pretežno konzervirano hrano v kateri je ogromno konzervansov niti ne bi bilo čudno, da ti je to udarlo ven. Je pa res, da se poleg negativnih učinkov kot zgoraj od tebe napisano pojavljajo še mnogi pozitivni. Zaradi kopičenja konzervansov v naših telesih se tudi konzerviramo, kar pomeni, da se počasneje staramo in lepše izgledamo…
To kar je naredila ni prav nič nenormalnega. Imela se bo super in super, da ima takega moža. Seveda pa ne trdim, da bi sedaj vsak moral obvezno to narediti. Živi in pusti živeti. V današnji družbi je mnogo obupanih, zagrenjenih ljudi, samo zato, ker jih družba takoj označuje za nenormalne, če si natanko do takrat in takrat ne najdejo resnega partnerja, če natanko do takrat nimajo točno toliko otrok, če za kosilo ne jedo ravno zrezka, krompirja in solate in če si ne odstranjujejo dlačic ravno z ženskinim najboljšim zaveznikom weetom… Zamislite se. Naj vsak živi kakor hoče. Če sta se ona tako dogovorila, kaj bi lahko bilo v tem nenormalnega? To je vendar napredno. In vse več se jih odloča za to. Ker edino tako si bo res odpočila. Ob dveh pamžih si gotovo nebi. Seveda to nosi v sebi tudi svoje pasti, toda konec koncev ne moremo trditi, da je vsako solo potovanje nenormalno. A če bi šla sama na potovanje v Francijo, bi se tudi zdelo nenormalno? Jah, je že tako, da družba težko požre vse, kar ni popolnoma povprečno.
Če mislim, da si konzervativna, ker ne moreš sprejeti njenih odločitev? Da.
Če mislim, da bi bila konzervativna, če take odločitve ne bi mogla sprejeti pri svojem možu? Ne. Vsi imamo drugačen prag, pričakovanja in prepričanja v svoji zvezi in imamo do njih tudi pravico.
To je tudi meni prislo na misel – nevoscljivost kako si lahko privosci da gre za tri dni sama na morje, pa se v sluzbi ni, moz pa tudi ni ravno bogat. Morda gre pa ravno zaradi tega sama. Ve da so otroci pri ocetu v najboljsem varstvu – ceprav je marsikateri mamici kar tezko priznati, da ni popolnoma nepogresljiva. Zase vem, da ce komu zaupam otroke potem mozu – sele potem starsem.
Ne vem, ali je to normalno ali ne. V današnjem divjem svetu je vse mogoče in celo prav. A lahko povem svoje mnenje.
Jaz brez svojih otrok ne bi odšla sama nikoli na počitnice. Da bi jaz sama odšla na morje, oni pa bi bili doma. Drugo je, če bi si privoščila nekaj dni odmora, če bi bili otroci z babico ali dedkom na počitnicah.
A tudi v tem slučaju brez moža ne bi odšla.
Dajem pa prav, da jih tudi oče zna zrihtati kot mati, v slučaju, da se materi kdaj kaj zgodi, ali enostavno ne more (bi bila službeno odsotna) ali je utrujena.To pa ja.
A to ni to vprašanje.
Pozdravček,
Piki
Ja pa kaj, če je šla ženska na morje polniti baterije? Sicer se tudi meni zdi, da njen mož ne bi odobraval “postopka polnjenja”, če bi jo dobil zraven, he he he…, ampak kot rečeno PA KAJ? (sploh pa ne moremo biti prepričani, da bo res tako – kaj pa če ne bo nobenih primernih kerlcov v bližini, aaaa ??? ;-))
Se mi zdi, da kar iz preveč mailov veje tista prava pristna slovenska zavist. Dajte no, zresnite se! Če si sami podobnega ne privoščite, ne upate, ne znate, ali se vam zdi neprimerno, ne obsojajte drugih za njihov življenski slog! To se mi zdi nekaj najmanj primernega v medčloveških odnosih!
Npr. jaz se ne drogiram, hkrati pa tudi ne držim moralne pridige tistim, ki to počnejo – če njim paše, zakaj pa ne! (Seveda pa zamijavkam takoj, ko hoče nekdo to obesiti na moj – davkoplačevalski vrat. V takem primeru bi bil bolj za to, da se dotične primerke #$%#%$, ampak to je že druga zgodba…)
Torej, kot je že bilo zapisano: živi in pusti živeti velja v tej “zadevi morje”. Tudi midva z ženo si večkrat vzameva prosto popoldne, ki ga preživiva tako kot vsakemu posebej najbolj paše! Pa sva se tudi zdela marsikateremu paru “čudna”, samo veliko teh parov je že šlo narazen, midva pa sva skupaj 13 (uživanja in sreče polnih) let!
torej – kakor komu paše!
lp
mačkon
Otrok ni zgolj in samo dolžnost, ampak predvsem obveza. To naj nam bi bilo jasno še pred njihovim spočetjem.
Čeprav redno pazim vnukinjo, mi še nikoli ni prišlo na misel, da bi se bilo potrebno spočiti od nje, oziroma, da bi šla na dopust zato, da bi si odpočila od nje. Kaj takega si nisem želela niti, ko sta bili moji hčeri še majhni. Pravzaprav sem se morja veselila, saj sem imala takrat cel dan čas, in smo počele kar se nam je zljubilo. To so bile najlepše in najboljše počitnice.
lp
j.t. je pisal/pisala:
Pravzaprav sem
> se morja veselila, saj sem imala takrat cel dan čas, in smo
> počele kar se nam je zljubilo.
Vidis j.t. ti si imela na morju cel dan cas za malcici – predvidevam da si bila drugace v sluzbi in so bile urice z otrokoma nekaj posebnega, nekaj cesar si se pravzaprav cel dan veselila. Kaj pa ce bi bila z njima 24 ur na dan 365 dni na leto? Si prepricana, da si ne bi niti za trenutek zazelela da si kako urico ali dve sama?