Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja babysense, ležalnik za dojenčke,…

babysense, ležalnik za dojenčke,…

Pozdravljeni!

Zanima me kako deluje babysense (mislim vsaj, da se tako imenuje tista zadeva, za preprečevanje smrti v zibelki)? Ali je zanesljiva? Imam namreč 8 tednov starega fantka in sem malce panična kar se tega tiče, sploh, ker sem prebrala, da to pogosteje doleti fantke. Drugače je z njim vse OK. Komu je pravzaprav namenjen babysense? Vsem otrokom ali samo kakšnim “bolj rizičnim”? Kje se jo da kupiti in kakšna je cena?

Kdaj ste začele uporabljati ležalnik za dojenčke za svoje malčke? Moj ga namreč obužuje, mene pa je strah, da si bo s tem okvaril hrbtenico. Je namreč skoraj cel dan v njem. Tudi spi najraje v njem (čez dan). Ima katera izkušnje s tem?

Ker imam premalo mleka dodajam Aptamil. Problem nastane, ker je potrebno vodo prekuhavat, kar povzroča na posodi najprej belo oblogo (mislim da je to apnenec oz.vodni kamen), nato pa se začne ta obloga luščiti. Ne upam je čistiti s kakšnim čistilom za vodni kamen. Kaj naj storim?

Kako ste se ve znašle, ko ste otročkom dodajale prilagojeno mleko? Jaz zjutraj prekuham cca.1 liter vode in jo dam v termovko, tako da ostane vroča čez cel dan. Ne morem je vsakič sproti prekuhavati, ker mali ko se pri meni naje hoče še flaško v isti minuti, če se dere kot majhna zverinica. Zaenkrat imam še srečo, da imam dovolj mleka za ponoči, ker če ne??!!!! Groza!! Kako ste si poenostavile?

Vem, da sem nametala nekaj vprašanj, vendar sem tako zmedena od neprespanih noči, da komaj mislim.

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Babysense in Angelcare sta
oba izdelka, ki delujeta tako, da daš pod jogi posebno “blazino”, ki je v bistvu senzor, ki deluje tako, da beleži gibanje. Če ne zazna premikanja dlje kot 30 sekund, začne piskati alarm.
To pomeni, da ne preprečuje smrti v zibelki – vendar, če dojenček zaspi tako globoko, da se umiri tudi center za dihanje,, ker so možgančki še nezreli (ker pravijo, da je to lahko morebiten vzrok nenadne smrti novorojenčka) in če ukrepaš pravočasno, otroka lahko spet obudiš nazaj.

Statistično so bolj rizični nedonošenčki, dvojčki, fantki. Največ primerov je med 2 in 6mesecem, po enem letu ni več nevarosti. Več jih je pozimi in največ ponoči. Ker sem sama rodila dvojčka, nedonošenčka, fantka, ki sta imela poporodu tudi težave z dihanjem in tako padla v vse rizične skupine se je meni zdel Angelcare pravi angel varuh – mirno sem spala, saj zadeva res odlično deluje.

Delovanje si lahko ogledaš na tem naslovu:

Srečno,
N:)

Mi lahko prosim poveš, kje se kupi Babysense ali Angelcare in kakšna je približna cena?
Hvala

Za babysense ne vem, poiskusita se malo pobrsakti po forumu, Angelcare pa v Toys r us v Celovcu ali Grazu ali v podjetju KIKA.

Aja, cena je okrog 170 EUR.

Enaka naprava, le da se imenuje MAXI-PHONE, TOTAL3.
Kupi se v trgovini Infantino, stane cca. 30.000 sit!
LP

Babysense prodajajo na Zadobrovški cesti – Zalog, blizu Merkator centra, Mediatrade d.o.o. , stane 38.000 sit, jaz ga imam, zato, ker je moja mala imela dojenčkovo apnejo in mi baby sense omogoca , da lahko mirno spim. Drugače je pa tako, kot ti je napisala Nata6a.
lp
dodi

Živjo!
Tudi jaz sem imela probleme z vodnim kamnom. Imaš dve rešitvi, ali kamen poizkušaš počistiti s kisom, ali pa greš v trgovino in kupiš nov lonec. Jaz sem se odločila za drugo varianto, saj so lončki tako poceni. Drugače pa sem jaz ravnala enako kot ti. Vodo sem prevrela, jo dala v termovko, ter sproti za vsak obrok posebej, zmešala s prahom.

Najboljša varianta za odstranitev vodnega kamna je, da daš v lonček vodo, Citronko in nekaj časa vreš. Lonček bo popolnoma čist. Prevrjeno!
lp

Če ima ležalnik obliko školjke, je lahko veliko v njem, le podloži ga tako, da otrok v nem ne bo imel ukrivljene hrbtenice v levo ali desno. Ko zaspi, ga morda lahko položiš v posteljico, na bok (če se ob tem ne zbudi).

Babysense: kot je bilo že razloženo. Mi smo ga dobili pred dvemi leti in pol pri Medicotehni, Zadobrovška 42a, tel 5291543. Ja, stal je tam okrog 40.000 SIT.

A.

New Report

Close