Babynose; Lefaxin; Vetrovne kapljice
Lepo pozdravljeni!
Kljub temu da je med mojima “sončkoma” samo 19 mesecev razlike, in da bi se naj česa naučila že ob prvem otroku…
Skratka, tiste, ki imate izkušnje z omenjenimi kapljicami, prosim za nasvet.
Naš enomesečni sinko že od rojstva (rojen 18 dni pred PDP) veliko joče in
ne nošenje ne drugi “protiukrepi” kaj dosti ne zaležejo.
Pediatrinja je med UZ pregledom kolkov ugotovila, da ima naš najmlajši zelo veliko plinov v črevesju in tudi drugi znaki (dooolg in neutolažljiv jok takoj po hranjenju, ob največji stiski zavračanje dojke in dude – mimogrede – nisem njen zagovornik, hudo brcanje in krčenje ročic ter kričanje ob skoraj pomodrelem obrazu…) kažejo na krče oziroma kolike. Žal pa pri nas nimamo težav samo proti večeru, pač pa ves dan in kar je najtežje, tudi ponoči.
Prebrala sem nekaj literature na to temo in načeloma se strinjam s teorijo, ki jo je v zvezi s kolikami predstavila LLLKarmen na forumu Dojenje (da otročičem manjka četrti trimester ter da so nekateri otroci pač “superobčutljivi” in imajo tudi zato več težav pri prebavi oziroma odvajanju plinov), vendarle pa bi rada vse skupaj nekoliko omilila.
Ker me bo sicer od neskončnih ur joka pobralo, starejši sinko (ki ni v vrtcu pač pa doma in je bratca lepo sprejel, vendar pa občasno doživlja stiske, ker ima mamica ob tulečem bratcu zelo malo časa zanj) pa mi bo pobegnil h kateri od babic 😉 sem začela uporabljati Vetrovne kapljice.
Imam občutek, da zadevo nekoliko omilijo, vendarle pa res samo omilijo.
Na hitro sem sicer preletela stare poste na to temo,
me pa vseeno zanimajo vaše najnovejše izkušnje.
So v povprečju katere od zgoraj omenjenih kapljic bolj učinkovite (vem, da nobene ne bodo povsem zalegle; odvisno je tudi od otroka)?
Ali je v Lefaxinu res “neko pomirjevalo” (sem pozabila vprašati pediatrinjo)?
Je 8 kapljic – vetrovnih – približno 3-krat na dan (pred dojenjem) dovolj/preveč za enomesečnika?
So Vetrovne kapljice bolj “naravne” kot kapljice Babynose?
Naj bo dovolj.
Hvala za vsak odgovor!
Želim vam prijetno popoldne,
Mateja
Nam so zelo pomagale babynose kapljice, ki pa sem jih zaradi močnega okusa zmešala s svojim mlekom.
Me je pa patronažna opozorila, da glede na to, da sem izredno pazila na svojo prehrano, da otrokom povzroča kolike tudi prepogosto dojenje. Od začetka sem namreč dojila v skladu z navodili iz porodnišnice – čim pogostejše pristavljanje, da se poveča ”proizvodnja”. Vzrok je v mešanju sveže zaužitega mleka z že delno prebavljenim. Ko sem podaljševala čas med podoji, je bilo joka občutno manj.
Ni rečeno, da je pri tebi tako, je pa za poskusit.
Veliko sreče.
Naja
Mi2 sva vetrovne kapljice (po nasvetu kolegov) dajala kar na dudo, pomaga nekaj minut, tudi kadar je bilo najhuje (mislim, da je fora v tem, da so sladke). Sva pa pazila, da jih ni bilo več kot naj bi bila dnevna doza.
Moram ti povedati, da smo jih sedaj, ko so krči (enako kot opisuješ ti, so trajali ves dan in so bili res hudi) minili, brez težav ukinili.
Je bilo pa kljub kapljicam še vedno zelo hudo. Poleg kapljic smo prakticirali tudi masažo trebuščka in podplatov je tudi malo pomagalo, vsaj v času masaže.
Te pa občudujem, da ob takšnih težavah zmoreš z dvema. Tudi jaz sem si želela tako majno razliko med otrokoma, samo ne vem, kako bi preživela prve tri mesece, če bi bilo tudi pri drugem dojenčku tako hudo.
Pri nas je že en teden mir, kar ne dojemam, imam toliko viška časa…zdaj me je pa včasih strah, da preveč spi, potem pa malo seštejem ure in primerjam podatke pa vidim, da je še vedno pod tistim časom, ki je naveden v knjigah.
Zivjo,
nam so zelo pomagali…seveda po potrebi:
– Lefax (v Avstriji lefaxin) – zvečer in ponoči po žlički – http://www.lefax.de/
– čajček (kumina, janež, kamilice) – čez dan
– vetrovne kapljice – čez dan na dudo – po 1 kapljica naenkrat in ne več kot 3 na dan (navodila koliko se razlikujejo)
– masaža trebuščka kot je omenjeno zgoraj in uporaba “pomirjevalne kreme”- npr. od Aventa, Welede
Tudi jaz sem se sekirala zaradi kemije, samo sem se sprijaznila…ker je bilo boljše in vesela sem bila, da smo do 10 postopoma čisto ukinili vse zgoraj našteto.
Upam, da sem kaj pomagala. Če želiš mi lahko pišeš na e-mail.
lp Mojca
Halo.
Prav dobro te razumem kako je to,ce ima dojencek krce.
Pri nasem je bilo vse tako,kot si opisala ti.Zudi UZ je pokazal poln trebuscek zraka.
Poskusil smo vse mogoce in nazadnje koncno nasli resitev-Lefax.
Meni ga je predpisala pediatrinja,ce pa se dobi brez recepta pa ne vem(sem v Nemciji)
Je v taksni flaski z “crpalko”(Pump liquid)
Nas enomesecnik je jedel na 2-3ure in pred vsakim podojem smo mu na zlicko dali” 2x brizg”( ne vem,kako naj opisem ;( ) in ni bilo prevec.
Poleg Lefax-a pa smo dobili se Wind Salbe-kumnova krema za trebuscek.
Namazes jo okrog popka in masiras v smeri urinega kazalca cca 5 min.
Potem smo mu oblekli Baby hlacke,-kar cez body-da mu je bilo toplo.
Bilo je zares 100% izboljsanje.
So pa baje zelo dobre tudi Sab kapljice,ampak nasega so zapirale-mogoce ima katera izkusnje z njimi.
Za trebusno masazo pomaga tudi Kumnovo olje,ampak se ne dobi na recept in stane 10ml 34€
Mi smo se odlocili za cenejso varianto in je pomagalo.
Upam,da bos kmalu nasla ,kar bo pomagalo in tako nasla tudi malo vec casa za “tavecjega”.
Tudi to poznam-pri mojih dveh je 10letna razlika in vcasih ne vem kateri me bolj potrebuje.
Zeli vam lahko noc!
tudi mi se z našim dvo mesečnikom ubadamo s krči. Vetrovne kapljice pomagajo trenutno, tako da sem si sedaj nabavla Lefaxin kapljice iz Avstrije. Ampak zdaj pa naš mali kaka zeleno in smrdeče. Ali je to normalno sigurno pa je od kapljic, kajti ne bi rekla da je podhranjen ker se zelo redi pediatrinja pravi da skoraj preveč. Pa blato je tekoče. Ali ima še kater dojenček po teh kapljicah zeleno blato?
Zombi,
hvala za res izčrpen odgovor!
Pa nikar me ne občuduj 😉
Sem čisto “povprečna mama”, ki včasih zmore kar precej, včasih pa bolj malo… Najhuje je, priznam, ponoči. Ko sinko po podoju začne neutolažljivo jokati… No, ne bova zdaj o tem.
Sem pa napisala simpatično zgodbico, ki odslikava “realno stanje” pri nas,
ki je trenutno bolj kot ne “kaotično”. Če rada prebiraš takšne reči (in se ob tem še malce pozabavaš), sporoči.
Uživaj v “podarjenem” času, ko tvoj otročiček mirno spi.
Mateja
Imam vetrovne kapljice iz Koroške lekarne, ki jih nekateri zelo hvalijo. Žal jih jaz (oziroma imela sem grozno srečo) nisem potrebovala, tako da lahko odstopim (lahko tudi trem, ker imam tri polne flaške), če katera potrebuje. Rok uporabe do aprila 2005. Če katero zanima naj se javi, da se dogovorimo.
Jaz jih tudi uporablja pa mi jih poačsi zmankuje pa bi prosila za eno flaško če bi poslala po pošti pa jih plačam pri povzetju in tudi poštnino. Moj naslov Polona Ovčak, Šmarnogorska pot 20, 1000 Ljubljana. Hvalaše 1x mami napisal:
> Imam vetrovne kapljice iz Koroške lekarne, ki jih nekateri zelo
> hvalijo. Žal jih jaz (oziroma imela sem grozno srečo) nisem
> potrebovala, tako da lahko odstopim (lahko tudi trem, ker imam
> tri polne flaške), če katera potrebuje. Rok uporabe do aprila
> 2005. Če katero zanima naj se javi, da se dogovorimo.
Tako kot vse ostale, probali vse mogoče, krče samo omilili. Je bil pa vsaj ponoči mir. Milicon iz Italije, sam kaj ko je omejen na trikrat na dan po največ 15 kaplic. Takrat je bilo boljše, ja. Po vseh osatlih podojih pa groza. No, saj veš sama kako izgleda. Papca, krči, malo spi, pa spet papca in spet krči in,….. Vse mine, hvala bogu, tako kot so pisale druge kar naenkrat ko želodček dozori. Tpeli smo tudi mi je pa zdaj toliko bolje. Pri dveh pa bi bilo res nevzdržno!
Morda bi poskusila z dieto brez mleka in jajc – pri moji hčerki je edino to res zaleglo. poleg tega, da od sadja in zelenjave jem samo kuhana jabolka, banane, kuhano korenje, brstični ohrovt in brokoli. pa nič svinjine, nič konzerv, vrečk, nič ovsenih kosmičev. proti vetrovom pa ji še vedno dajem Sab Simplex kapljice zjutraj in zvečer. prej sva jokali po 20 ur na dan, zdaj pa le še 2-3.