baby piškoti brez glutena?
Pred nekaj dnevi sem zasledila v enem od postov, da obstajajo tudi baby piškotki brez glutena. Naša sedemmesečnica me vedno tako milo gleda, ko se sama bašem s piškoti ali kruhom, da se mi smili in bi rada tudi njej dala nekaj za glodat.
Zelo vam bom hvaležna, če mi sporočite, kako se imenujejo poškotki brez glutena in če so že primerni za sedemmesečnico (s štirimi zobki!).
pozdrav!
Ronja
Tisti od Plasmona so samo v prahu, vendar sem jih našla samo v Italiji. Jaz sem jih delala kar sama, sin je alergičen na gluten.
OTROŠKI KEKSI:
120g moke (celiax pan)
20g riževe moke
120g sladkorja
3 jajca
0.5 dl vode
Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake umešamo s sladkorjem, da dobro naraste, vmešamo vodo in nato postopoma dodajamo moko in sneg. Z žličko zlivamo testo na pekač. Pečemo na 180°C približno 10 min.
Se malo bolj drobilo, kot tisti s pšenično moko, ampak so dobri.
Ronja
obstaja trgovina in pekarna Bios-M (so na internetu, nimam telefona), ki peče piškote in kruh brez gluten in brez jajc ( pa tudi mleka). Piškoti izgledajo super ( kot za nas navadne smrtnike) so relativno dragi
Krhki keksi brez glutena s fruktozo, 200g, proizvajalec:Bios-M
cena 1090,00 sit
Brizgano mešano pecivo brez jajc, 200g, proizvajalec: Bios-M
cena 990,00 sit
pa precej bolj se drobijo. Kruh pečejo po naročilu. Malo težko jih je dobiti (so v Lj, na Litijski) ker nimajo uradnih ur.
Jaz sem njihove izdelke uporabljala mesec dni zaradi suma alergije na moko, mleko in jajca pri sedaj 20 mesečnem sinu, ko je bil star 13 mesecev. Potem jih nisem več rabila.
Mislim, da se drugače da naročiti njihove izdelke v Maximarketu.