Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja baby piškoti brez glutena?

baby piškoti brez glutena?

Pred nekaj dnevi sem zasledila v enem od postov, da obstajajo tudi baby piškotki brez glutena. Naša sedemmesečnica me vedno tako milo gleda, ko se sama bašem s piškoti ali kruhom, da se mi smili in bi rada tudi njej dala nekaj za glodat.
Zelo vam bom hvaležna, če mi sporočite, kako se imenujejo poškotki brez glutena in če so že primerni za sedemmesečnico (s štirimi zobki!).
pozdrav!
Ronja

še nisem slišala zanje 🙁

V lekarni se da kupiti piškotke Biscottini Biberon, firme Plasmon, po četrtem mesecu, a imajo gluten. Za brez glutenske tudi jaz še nisem slišala.

Pozdravljena! Tudi jaz se zdaj ubadam s piškotki(dati ali ne dati?), no, kolegica je rekla,da jih imajo-take,brez glutena!- v D.M.
Upam,da sem kaj pomagala.
LP

Brezglutenske piškote lahko kupiš v DM, v Mercatorjevem hipermarketu, pa v Šparu, Maximarketu, na oddelkih za dietno prehrano. V bistvu jih pa dobiš v vsaki specializirani trgovini z dietno hrano.

Tisti od Plasmona so samo v prahu, vendar sem jih našla samo v Italiji. Jaz sem jih delala kar sama, sin je alergičen na gluten.

OTROŠKI KEKSI:

120g moke (celiax pan)
20g riževe moke
120g sladkorja
3 jajca
0.5 dl vode

Iz beljakov naredimo sneg, rumenjake umešamo s sladkorjem, da dobro naraste, vmešamo vodo in nato postopoma dodajamo moko in sneg. Z žličko zlivamo testo na pekač. Pečemo na 180°C približno 10 min.

Se malo bolj drobilo, kot tisti s pšenično moko, ampak so dobri.

TO SO PIŠKOTI PLAZMA TAKA RDEČA ŠKATLA JE PA SRNCA JE GOR NARISANA
SO BREZ GLUTENA IN BREZ JAJC PA ŠE ZELO SO DOBRI.DOBIŠ JIH V VSAKI TRGOVINI

ENA, pazi, mislim, da imajo gluten. (na njih piše CON GLUTENE), mi smo tri dni bruhali po njih.

DD, ko sem brala tvoj recept, sem se spomnila, da moram bit pazljiva tudi na to, da ni jajc, ker beljaka pri tej starosti še ne sme 🙂
A obstajajo kakšni brez jajc in glutena?
Hvala vsem za pomoč!
Ronja

A misliš,da ji še ne bi mogla dat mal kruhka za glodat?Al pa Hipp ima ene piškotke,ki so od 6. mesecev naprej.Naša punca jih ima zelo rada in tudi nobene reakcije ni bilo.

Ronja

obstaja trgovina in pekarna Bios-M (so na internetu, nimam telefona), ki peče piškote in kruh brez gluten in brez jajc ( pa tudi mleka). Piškoti izgledajo super ( kot za nas navadne smrtnike) so relativno dragi
Krhki keksi brez glutena s fruktozo, 200g, proizvajalec:Bios-M
cena 1090,00 sit
Brizgano mešano pecivo brez jajc, 200g, proizvajalec: Bios-M
cena 990,00 sit
pa precej bolj se drobijo. Kruh pečejo po naročilu. Malo težko jih je dobiti (so v Lj, na Litijski) ker nimajo uradnih ur.
Jaz sem njihove izdelke uporabljala mesec dni zaradi suma alergije na moko, mleko in jajca pri sedaj 20 mesečnem sinu, ko je bil star 13 mesecev. Potem jih nisem več rabila.
Mislim, da se drugače da naročiti njihove izdelke v Maximarketu.

Hvala!
LP
Ronja

New Report

Close