Baby phone z video kamero
Hoj,
Mi imamo Denverjev BabyPhone. Stvar je super. Smo ga dobili za darilo in bili kar malo skeptični, kaj bomo s tem, vendar se izkakzal za odličnega. Edino z zvokom imamo nekaj težav, saj če se kaj veliko premikaš po prostoru ali če dela mikrovalovka, moti signal in zato stvar precej hrešči. Toda mi našega pikca iz druge sobe tako ali tako slišimo, če zajoka, tako da imamo zvok izklopljen, slike pa se vseselo poslužujemo.
Mogoče se pozanimaj, če je kakšen, ki nima teh težav z zvokom. Jaz ga priporočam.
Lep dan vsem
Kar se tiče “bejbifonov” je tako, da se ne splača investirati bogve kako veliko denarja v te naprave. Vse po vrsti so približno enako “slabe”. Mi imamo Philipsovo zadevo (NE video), ki naj bi bila med najboljšimi in naj bi nesla do 300 metrov in pela uspavanke in blinkala z lučkami in pekla pice… Skratka baterija v “parent unit” zdrži ene dve uri brez polnjenja, domet je recimo 100 m če je čistina in par metrov če je vmes kakšna železo-betonska stena, vsaka motnja napravo spravi iz tira… Tako da, verjamem da to zmore vsaka naprava za “nadzor dojenčkov”.
LP
Metod
Mi smo pa kupili en klasičen walkie-talkie oz. pri nas se temu reče radijski aparat, ki ima tudi funkcijo baby-sitter z dodanim mikrofonom za bolj senzitivno snemanje zvokov (veliko ponudbo imajo v Conradu).
Lovi na 5km razdalje (preverjeno) in ga lahko uporabljamo v sobi – mikrofon visi na steni in lovi vse zvoke v sobi, torej lahko spremljamo dva dojenčka hkrati, kar sicer z običajnim nismo mogli.
O videu pa nismo razmišljali, ker nam ta zadošča.
Raje kupi Angelcare napravo za zaznavanje premikanja/dihanja in zvoka! Video kamera te ne bo opozorila, če otrok neha dihati, angelcare pa te.
Nekaj o napravi:
Kanadsko podjetje iz Montreala je leta 1997 navdušilo s kolekcijo izdelkov Angelcare, potem ko je dokazalo, da so njegovi izdelki nujno potrebni za varnost dojenčkov.
Klasične prenosne varuške (babyphone) zaznavajo zvok, niso pa sposobne zaznavati gibanja, ki ga povzroči dihanje vašega dojenčka. Izdelke Angelcare je zasnoval Maurice Pinsonnault, novopečeni očka, ki se je prav tako kot vsi starši soočal s strahom in skrbjo za varnost svojega novorojenčka.
Prišel je do informacije, da v Veliki Britaniji obstaja naprava, ki zaznava otroško dihanje med spanjem. Vendar je bila ta naprava zelo draga in si jo praktično ni mogel privoščiti nihče od staršev. Maurice Pinsonnault je kupil pravice za patent tega izdelka. Po temeljiti in obsežni raziskavi ter dodatnemu razvoju je nastal Angelcare.
Angelcare izdelke prodajajo v več kot 40 državah po svetu. Končno je na voljo tudi v Sloveniji. Njihova prednost je visoka kvaliteta in dostopna cena.
Prednosti Angelcare AC301-R?
– ne potrebujete dveh ločenih izdelkov, saj monitor AC 301-R vsebuje poleg senzorja, ki zaznava premikanje/dihanje vašega dojenčka, tudi senzor, ki zaznava zvok
– senzor, ki ga boste postavili pod otrokovo ležišče, bo zaznal vsako neznatno premikanje/dihanje vašega dojenčka
– končno boste lahko zaspali v miru in brez skrbi, ali je z vašim otrokom res vse v redu.
Opis izdelka:
– senzorska plošča, nameščena pod otroško ležišče, zaznava še tako majhno premikanje vašega dojenčka
– če senzor ne zazna premikanja, ki ga povzroča otrokovo dihanje, se po 20 sekundah samodejno sproži glasen alarm
– občutljivost senzorja je nastavljiva
– vir energije: baterije 4 AAA ali adapter
– možnost dodatne opcije zvočnega signala (tik) ob zaznavi premikanja /dihanja
– možnost izbire kanala zaradi zmanjšanja motenj prenosa
– vidni (lučke) in slušni (zvočnik) indikator za zaznavanje zvoka
– angelcare AC 301-R samodejno ob izpadu električne energije preklopi na drug vir električne energije (baterijski vložki).
Iz prve roke!!!!!!! Super zadeva!!!!!!!!! Vsekakor bi jaz rekla MUSS zadeva!!!!!! Tiste brez ekrana je bilo pri nas porazno!!!!!!! Ful motnje, lovili druge otroke,…. pa še nič ne vidiš…. zdaj pupa pri skoraj 20 mes že spi, jaz pa jo lepo vidim, kako spi, ali se obrača, ali gleda…. (pa je tam tema).
Mi smo ga kupili v Toysu v Grazu-na njem piše IDK, stal okoli 100 evrov, ampak takrat ga v SLO za mali denar (ca. 15 jurjev) še ni bilo za dobit. Sedaj jih vidim v prospektih za Interspar in Leclerk. Design je skoraj isti kot pri nas.
Brez problema lovi med nadstropji. Imamo babico in dedka v bloku pa smo probali – nam lovi! Mi smo v 8.nad, oni v 6.nad.
Skratka-ne menjam za noben walkie takie ipd.