Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Skrinjica idej! Babice so izdelovale vzglavnike in odeje doma

Babice so izdelovale vzglavnike in odeje doma

Zanima me kako so nekoč izdelovali vzglavnike in odeje, s čim so jih polnili? Zelo bom vesela vaših odgovorov.

Hvala in lep pozdrav.

Polnili so jih z vsemogočim, slamo, koruznimi “lupinami”, z drobnimi koščki pene, itd.
Če želiš danes narediti vzglavnik, ki bo še zdravo vplival na spanje in držo vratu in glave, potem ga polni z ajdovimi luščinami,višnjevimi peškami ipd.
V biotrgovinah so taki vzglavniki zelo dragi, če pa poznaš kakšnega kmeta, ki ima surovine, pa je to narediti, z malo spretnostmi šivanja, razmeroma zelo enostavno.

Videla sem reklamo za pirine vzglavnike in niti niso poceni. Ali take sestavine v vzglavnikih nič ne splesnijo…ali pa povzročajo alergije?

Pirini vzglavniki so super. Preverjeno!!

Pirini vzglavniki so res dragi, po drugi strani pa (če imaš malo ročnih spretnosti) ga lahko res narediš sama – piro (ali pa npr. ajdove luščine, vzglavniki iz tega polnila so bili tudi popularni) kupiš v kakšni “bio trgovini”. Splesnijo menda ne, mene je motilo nekaj drugega – za vsak premik na takšnem vzglavniku se sliši “rušljanje” polnila – nekateri se bojda na to nikoli ne navadijo – verjetno odvisno od tega, kako trdno spiš….

s perjem – gosjim, se mi zdi

Zakaj bi pa splesnili? Razen če bi prišel v stik z vlago, to bi pa tako ali tako vsak. Jaz sem svojega nabavila na www.vankis.si (pa nočem delat reklame) in sem zelo zadovoljna glede cene in kakovosti. Aja, pa luščine tut majo, baje da so ql, jih je kupila ena moja frendica.

New Report

Close