Najdi forum

ko že toliko debatiramo o porodih še to: katero babico ste imele in kako ste bile z njo zadovoljne? Ste se za njihovo prisotnost dogovorile v naprej? Aja, pa porodnišnico še navedite, plis…

Pozdrav!
Rodila sem leta 2000 v Ljubljani, babica je bila Mira Ilič in se predhodno nisva ne poznali in ne dogovorili. Hitro me je “prebrala” in krasno vodila porod. Marca pričakujem drugega otročka in upam, da bo takrat tudi tako.

Babica Marjeta Žlebnik v porodnišnici Kranj. Prej je delala v Celovcu in obvlada aromaterapijo. Nisva se naprej dogovorili, si pa želim, da bi bila na naslednjem porodu tudi ona zraven.

Jasna

Babica Maja Triplat, porodnišnica Kranj. Nič ni bilo dogovorjeno vnaprej.
Že ko sem šla v Kranj na zunanji obrat je bila poleg in sem si takrat želela, da bi ob porodu naletela nanjo. In glej…..zgodilo se je ravno to. Slučajno je prišla v jutranjo izmeno.

Krasna babica !!!
Rodila sem ne da bi bila prerezana (jupiiiii !), vseskozi me je spodbujala, tudi masirala, vmes razložila, ko sem jo kaj vprašala (seveda sem tudi jaz dobro sodelovala)……Vedno nasmejana, zelo pozitivna oseba. Izhaja iz vrst babic, ki so mlade (pod 30)….morda je bila tudi zato medsebojna komunikacija bolj prijetna.
Mislim, da si je izbrala pravi poklic.

Če bi izbirala sama, bi sigurno njo !

Živjo!

Tudi pri mojem porodu je asistirala babica Mira Ilič in o njej lahko rečem le vse najlepše. V času najbolj bolečih popadkov je bila cel čas z mano, me bodrila, spodbujala, pomagala pri dihanju. Lahko rečem, da mi je bila v veliko večjo pomoč kakor mož (ne me narobe razimeti – vsekakor pa je bilo najpomembneje, da je bil zraven).
Želim si, da bi bila tudi pri drugem porodu zraven naju.

Pozdrav, Ana

Zijada Zidar, ne morem prehvalit, Lj. porodnisnica.

Prvič sem rodila l. 1997, ob sebi sem imela najprej babico Nato, ko pa se je menjala izmena je bila ob meni babica Danica. Z obema sem bila zadovoljna.

Drugič sem rodila l. 2001 in je bila ob meni babica Rajka. Moram priznat, da sem se nje zelo bala, ker se o njej ni širil glih najboljši glas.
Me je pa zelo prijetno presenetila, porod je vodila zelo profesionalno, do prave meje čustveno in osebno. Vse pohvale je deležna z moje strani.

Rodila sem leta 2000, ves čas je bila zraven babica Darja Bečan, na koncu je prišla še babica Vilma Meglič. Nobene nisem od prej poznala, na obe sem “naletela” in mislim, da ne bi mogla imeti boljših in bolj profesionalnih babic. Še enkrat jima pošiljam prisrčno zahvalo in glede na to, da me decembra čaka drugi porod, se bom poskušala dogovoriti z eno izmed njiju, da bi bila zraven.
Aja, rodila sem v Ljubljani. LP, IrenaK

Tudi pri meni (2001) je bila babica Darja Bečan, Lj. (brez vnaprejšnjega dogovora). Bila sem zelo zadovoljna z njo. Vseskozi je preverjala moje stanje, me spodbujala pri dihanju, mi prijazno in razločno razlagala, kaj se dogaja ali kaj se bo zgodilo, me neštetokrat vmes pohvalila – zelo vzpodbudno. Kljub temu, da je imela veliko dela (z drugimi porodnicami), me je vsakokrat, ko je odšla iz porodne sobe pomirila s tem, da kljub temu, da ne more biti stalno pri meni, natančno ve, kaj se z mano dogaja. In prepričana sem, da je bilo res tako.

Rodila sem v Lj porodnišnici s pomočjo babice Maruše in babice Slavke. Obe enkratni, ne morem prehvalit..zaradi njiju in moža ima na porod zelo zelo lepe spommine.

Povsem drugače je bilo potem na oddelku.

Nikoli si nisem mislila da mi bo porod ako lepa izkušnja ležanje na oddelku pa katastrofa.

Kajak

Rodila sem v lj. porodnišnici leta 2000 s pomočjo babice Počrvina Mija poznala em jo pa že od prej saj sva si v sorodu in lahko rečem, da je res super če imaš nekoga ob sebi, ki vodi porod in mo zaupaš 100%.

Lep pozdrav (čeprav deževen), Tia

Prvič sem rodila s pomočjo babice Maruše leta 1997 in letos z mlado babico Rosemari. Obe sta bili res super, prijazni, strokovni. Rodila sem v Mariboru. Oba poroda sta mi ostala v zelo lepem spominu, pa “moji” babici seveda tudi.

Jaz sem rodila v letu 2001 v ljubljanski porodnišnici in poleg mene ja bila babica Maruša in kasneje tudi babica Slavka in res, ne da se povedati z besedami kako sta zlati.

Je pa res na oddelku pa cela katastrofa.

Res bi bilo potrebno nekaj stroriti z odosom teh sester!!!

Lp Janja

V Jeseniški porodnišnici: dopodlan Andreja in Vanja, rodila pa sem ob pomoči babice Maje. Andreji sicer ni bilo všeč, da sem se hotela sprehajat, pa sem malo črno gledala in mi pustila. Vse ostalo pa vredno pohval.

Lani sem rodila ob pomoči babice Ziade Zidar, ki je bila super in sva bila oba z možem zelo zadovoljna.

Lep pozdravček, Urša

Elizabeta Bernard – čisto zlato v LJ porodnišnici!

Nataša

Porodnišnica LJ

1998 in 2002 – obakrat Zijada Zidar – jaz ji pravim kar moj “angel varuh”!

LP, Katja

Splosna bolnisnica Trbovlje – Ginekolosko porodniski oddelek, odlicna babica Martina Kovac, najbolj zazeljena babica med porodnicami v zasavkih krajih!

Dogovorjeno v naprej, uletela sem ji pa ravno tako, da sem ji vzela edino prosto noc po 2-dnevnem dezurstvu in je zaradi tega delala 3 dni in noci zapored (in v teh dneh porodila 8 otrok)!

Erna

Durmishi rodila sam 3. 01. 2012.bolnisnica izola zraven je bila babica Aleksandra ZLATNA je

prvič in drugič rodila v izoli, prvič babica Aleksandra, ki je pravi sonček, drugič babica Marina, bila sem izredno zadovoljna z obema.

New Report

Close