babice
Babica Maja Triplat, porodnišnica Kranj. Nič ni bilo dogovorjeno vnaprej.
Že ko sem šla v Kranj na zunanji obrat je bila poleg in sem si takrat želela, da bi ob porodu naletela nanjo. In glej…..zgodilo se je ravno to. Slučajno je prišla v jutranjo izmeno.
Krasna babica !!!
Rodila sem ne da bi bila prerezana (jupiiiii !), vseskozi me je spodbujala, tudi masirala, vmes razložila, ko sem jo kaj vprašala (seveda sem tudi jaz dobro sodelovala)……Vedno nasmejana, zelo pozitivna oseba. Izhaja iz vrst babic, ki so mlade (pod 30)….morda je bila tudi zato medsebojna komunikacija bolj prijetna.
Mislim, da si je izbrala pravi poklic.
Če bi izbirala sama, bi sigurno njo !
Živjo!
Tudi pri mojem porodu je asistirala babica Mira Ilič in o njej lahko rečem le vse najlepše. V času najbolj bolečih popadkov je bila cel čas z mano, me bodrila, spodbujala, pomagala pri dihanju. Lahko rečem, da mi je bila v veliko večjo pomoč kakor mož (ne me narobe razimeti – vsekakor pa je bilo najpomembneje, da je bil zraven).
Želim si, da bi bila tudi pri drugem porodu zraven naju.
Pozdrav, Ana
Prvič sem rodila l. 1997, ob sebi sem imela najprej babico Nato, ko pa se je menjala izmena je bila ob meni babica Danica. Z obema sem bila zadovoljna.
Drugič sem rodila l. 2001 in je bila ob meni babica Rajka. Moram priznat, da sem se nje zelo bala, ker se o njej ni širil glih najboljši glas.
Me je pa zelo prijetno presenetila, porod je vodila zelo profesionalno, do prave meje čustveno in osebno. Vse pohvale je deležna z moje strani.
Rodila sem leta 2000, ves čas je bila zraven babica Darja Bečan, na koncu je prišla še babica Vilma Meglič. Nobene nisem od prej poznala, na obe sem “naletela” in mislim, da ne bi mogla imeti boljših in bolj profesionalnih babic. Še enkrat jima pošiljam prisrčno zahvalo in glede na to, da me decembra čaka drugi porod, se bom poskušala dogovoriti z eno izmed njiju, da bi bila zraven.
Aja, rodila sem v Ljubljani. LP, IrenaK
Tudi pri meni (2001) je bila babica Darja Bečan, Lj. (brez vnaprejšnjega dogovora). Bila sem zelo zadovoljna z njo. Vseskozi je preverjala moje stanje, me spodbujala pri dihanju, mi prijazno in razločno razlagala, kaj se dogaja ali kaj se bo zgodilo, me neštetokrat vmes pohvalila – zelo vzpodbudno. Kljub temu, da je imela veliko dela (z drugimi porodnicami), me je vsakokrat, ko je odšla iz porodne sobe pomirila s tem, da kljub temu, da ne more biti stalno pri meni, natančno ve, kaj se z mano dogaja. In prepričana sem, da je bilo res tako.
Splosna bolnisnica Trbovlje – Ginekolosko porodniski oddelek, odlicna babica Martina Kovac, najbolj zazeljena babica med porodnicami v zasavkih krajih!
Dogovorjeno v naprej, uletela sem ji pa ravno tako, da sem ji vzela edino prosto noc po 2-dnevnem dezurstvu in je zaradi tega delala 3 dni in noci zapored (in v teh dneh porodila 8 otrok)!
Erna