Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost babe… to je noro!!

babe… to je noro!!

No kar sem rekla sem rekla… dons sem šla na kliniko na krvni test hcg. Za foro. In ob 12 sem morala nazaj na kliniko osebno po rezultate (s tem da sem ves čas mislila samo na to kolk zgubljam enga časa brezveze).
In srečam sestro na hodniku, ta me pogleda in se zasmeji…”ja.. sej ste noseči…” Jaz pa: “KAAAJ?” Sestra pa: ” Ja a niste vi… “Ja ja sem”… “Ja noseči ste, a niste vedeli??”
HALOOOOOOO!!! Ampak jaz sem imela menstruacijo!! In sestra je na to rekla da je sicer hcg še malo nizek (verjetno zato ker sem imela menstr.) in moram v ponedeljek še enkrat dat kri, da preverijo če je vse OK, če je dost zrasel hcg…
Vedno sem rekla da bo mene zadel enkrat ko bom najmanj pričakovala. In res. Cel dan sem v šoku. Pa mal me skrbi če bo vse kul v ponedeljek.
To ni res. Kakšne 7 let je pa blo tole!! Potem se pa sploh ne znam veselit ker sem tolk presenečena. Če vas zanima kaj sem vse skoz dala …pa povejte da vas ne gnjavim!!

Pa nej še kdo reče da je 13 nesrečna številka!!

JUHUHU!!

naja

Ja čestitam Naja!!!!!!!!!!!!!!

Kakšno M pa si imela zelo močno ali kaj? Kako to ali si čutila, da je nekaj ali kako, da si zato šla na kliniko na HCG in ali si iz LJ?

Čudeži SE dogajajo!!!

Še enkrat čestitam!

Lep sončen dan še naprej, Bianca

Naja, tole je pa gut novica! SUPER!!! Jaz ti želim, da bi ti cajt do ponedeljka hitro tekel in da bi ti hcg fino narasel.

Me pa zelo zanima, kaj vse si “obdelala” predno ti je uspelo….. Napiši! Mislim, da bomo rade prebrale tvojo izkušnjo!

Vse naj, naj ti želim! Čestitala ti pa za 1x še ne bom. Ko bo zadeva sigurna, te pa tudi objamem preko mejla, če bo treba! DRŽIM PESTI !!!!!

Naja ČESTITAM ti!

Občutki so bili enaki kot pri meni. Misliš, da si pripravljen pa si v bistvu čist PAF šokirana, ker sploh nisi verjela, da bo kej iz tega.

Naj ti čimprej minejo ti dnevi do ponedeljka, pa misli pozitivno, da je vse O.K. pa tudi bo.

Srečno do … Ema

Naja! Super! Spet en čudež! Čestitam! Daj malo opiši. Pa razpiši se! Ponedeljek bo kmalu tukaj!

Miranda, pojdi na mejl! Tudi jaz sem se razpisala. Še ti se daj!

Ravnokar dobila mejl. Ti odpišem jutri. Letim nekam!

Jeeeeeeeeeeeee! Pol pa naj sam še kdo reče, da so sam naš “fuzbaleri” maherji … pha!

Čestitam!

Tini

Prav delat “na tem” sem začela 1995. In sicer med nekaj letnim bivanjem v ZDA. Ko sem tam prvič izbrala in obiskala svojega ginekologa in mu povedala da sem v bistvu že dve leti brez zaščite in da zdaj bi pa zares “začela”, mi je dal 3 mesece časa, in če ne bo nič, bomo kaj naredili okoli tega. In ker ni bilo nič smo začeli:
– najprej 4 cikluse CLOMIFENA (oz. clomid) za spodbuditev jajčnikov, ena brca ..
ker ni bilo nič, se je odločil za naslednji korak
– LAPAROSKOPIJO – med katero so mi odkrili na desni strani kar precej zarastlinc (posledica ene operacije, ki sem jo imela l. 92) in zelo slabo prehodne jajcevode;ampak rekli so da bodo prehodnost testirali še s slikanjem maternice, ker včasih se lahko med lapar. pojavi tak krč in v bistvu tista tekočina oz. barvilo ne pride skozi in zgleda kot da so jajcevodi neprehodni, pa mogoče ni čisto tako…
in zato so naredili
– HSG (slikanje maternice), kjer ti s šusom spustijo barvilo skozi jajcevode. No in tokrat je zgledalo vse v redu, da so prehodni.
Moram pa povedat še to, da je bilo vse to narejeno v zelo kratkem času (hsg so mi naredili en teden za laparoskopijo). Tko da to je že ena prednost v tujini, ko ti ni treba za vsako stvar čakat pol leta.

No potem sem s temi izvidi prišla v SLO. Ker sem imela že vse pogoje za IVF postopek izpolnjene sem šla takoj na IVF. Mislim takoj… seveda je trajalo spet pol leta, da te komisija odobri itd….
L. 2000 (al pa 99 ne vem več) – 1. in 2. postopek IVF (vsakič ful foliklov na punkciji, potem pa bolj malo celic (6) in vsakič se je oplodila samo ena, tko da je bila že zato verjetnost precej zmanjšana)

Po dveh neuspelih poskusih je zdravnica dobila idejo da naredimo še enkrat laparoskopijo z namenom da mi v jajčnike take luknice naredijo, kao da so policistični in da potem bolj pravilno začnejo izločati hormone. In res so mi naredili
– LAPAROSKOPIJO no.2., med katero so ugotovili da moji jajčniki zgledajo čisto OK in prav nič policistični tako da se jih niso dotaknili, pač pa so mi spet malo zarastlince na desni strani rezali in naredili tuboskopijo na desnem jajcevodu in ugotovili da so znotraj jajcevoda zarastline (kar seveda ni prav dobro), ampak leva stran pa je bila OK.
……………………………….nadaljevanje sledi ker zmanjkuje prostora……….

nadaljevanje……
Potem je dr. dobil idejo da mi mogoče jajčniki že mal pešajo in da je treba čimprej na nov IVF.
(2001) Postopek 3. – ful so me nafilal s hormoni, tko da je bilo ful celic (17) ampak le 4 zarodki, 2 so vstavili 2 zmrznili. Neuspešno seveda.
Vmes je bilo ogromno vsemogočega alternativnega zdravljenja od homeopatije do bioenergetikov……. Pa ne morem reč da se nisem super počutila po vsem tem!
(2002)- Gremo po zamrznjenčke… revčka dva sta bila celo leto na hladnem.
Evo… dobila menstruacijo, sicer kratko (2 dni), teden zatem mi je bilo slabo …bla bla ..in šla testirat. Zdaj bomo pa vidl.
Pa ne mi rečt da tole kar sem jaz dala skoz ni vse kar človek lahko naredi!!!

AMPAK VEDNO SEM PA VEDELA DA BO ENKRAT USPELO!!!
ČE JE MENI…. BO ČISTO VSAKI.

Držte pesti da bo vse kul.

NOčKa!

Zdravo!

Želim ti veliko sreče pri ponovnem testiranju.
Veliko žensk med nosečnostjo malo krvavi toda noramalno donosi.
Bodi vesela in sproščena in pazi na svojega sončka.

Imam eno vprašanje. Zanima me ali je potrebno v ZDA za pregled HSG in laproskopijo kaj doplačati ali je to krito z zavarovanjem?

Maja

Normalno zavarovanje krije vse… razen IVF postopka. (pa še to baje v nekaterih zveznih državah pokrijejo, ni pa nujno). Vglavnem vse ostalo ti pa naredijo na zavarovanje. In to sem videla cene.. recimo za laparoskopijo je bilo okoli 6000 USD.
Mislim da je še boljše če zdravnik napiše da ne dela laparosk. zaradi zdravljenja neplodnosti ampak recimo zaradi kakšnih drugih problemov. Ampak to je zgolj formalizem.

velik sreče in THINK PINK!!!!
čao

Naja čestitam.
No vidiš, da je uspelo. Sedaj sem pa še jaz dobila ful upanja. In to z zmrznjenčki!!!!
A ni svet lep? Zdaj pa samo uživaj, sprosti se in bodi srečna.

Pozdravček

Naja!
Zaslužene Č E S T I T K E !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Želim ti srečne in mirne mesece! Res si jih zaslužiš!
Držimo pesti za VISOKO drugo beta HCG vrednost in trdno zasidran pikec!
Srečno,
Iza

Al pa dve pikici !!!!!!!!!!!!

Punce hvala!!!! Čeprav sem že sama po duši optimist, pa v teh dneh še ful ful ful ful rabim vaš optimizem in spodbude!!! Se mi zdi da se sploh ne znam še veselit, ves čas neki strahovi da ne bo “prtekl”… kaj hujšega kot teli majhni rjavi madeži, ki vem da so kar normalni… pa vseeno ne morem nehat preverjat ves čas.
Drugače pa da vam povem da mi je dons FUL FUL FUL SLABOOOO!! Grozn. Ampak ker upam da je to dober znak mi ni tako težko preživet te slabosti. Drugač pa nimam nobenih drugih znakov. Se spomnim prejšnih neuspelih IVF postopkov, sem imela vedno ful občutek da BO..ker sem imela napihnjen trebuh in prsi..
Pa je zgleda to čist brezveze.
Poročam v ponedeljek kaj bo.

LEP VIKEND VSEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

naja

Naja, Č E S T I T K E !!!!

Sem šele danes zvedela, ker sem imela v petek dopust.
Prosim, poročaj, kaj si danes zvedela!!!!

Pa to je res noro!!!

Tašika

New Report

Close