Najdi forum

Kaj nardit, ko Azil noče sprejet psa, ki se že dobri dve leti VSAK dan potepa po našem dvorišču. Češ da ima lastnika in oni pri tem nič ne morejo, le kaznujejo ga lahko. Pa se do zdaj to še ni zgodilo. Psa sem zvabil v garažo in jo zaprl v upanju da bodo prišli po njega. Čist premražen je bil, eno tačko je mel skoz v zraku, tak ga je zeblo. Pa mislite da se je zgano kdo od teh gnojev v azilu?

LP, miki

Si mogoče splih pomislu da tega oni NE SMEJO narest ker bi jih lahko pol lastnik tožil!!!

Da ne moš mislil da se mi bogi kužek ne smili, ampak ne moreš od prostovoljcev ki posvetijo svoje življenje skrbljeneju za živali ki so jih lastniki zavrgli pričakovati nemogoče

Prijavite lastnika vet. inšpekciji. To je pravi naslov. Če bodo psa odvzeli lastniku, ga bodo prostovoljci sprejli v azil. Azil ni neka državna služba in nima pooblastil. Ljudje, ki prostovoljno pomagalo živalim, vam lahko svetujejo v takem primeru, žal pa morejo ukrepati s sankcijami.

Vidiš, miki, nasvet smrekce je tak: ČE bodo naredili to ali ono je prav, ČE pa ne, pa – kaj moremo? Lahko tudi pogledaš stran, to jih dela večina. Nekateri bi radi pomagali pa nimajo pooblastil, drugi jih imajo- pa nočejo. Tudi, če bi se psa usmilil in bi ga sam obdržal, bi storil kaznivo dejanje- saj ima lastnika. Vse to me spominja na -na žalost- vulgaren izrek, ki pa je ravno pravšnji za to situacijo: serji, pa rit skup tišči! Vseeno, pa je škoda, da ni več takšnih kot si ti, ki vsaj VIDIJO probleme! LP

Milena Mocivnik ga bo sigurno sprejela…

A ne Oxanna, da bi? Ta grda Milena, ki bi takoj prišla, če bi jo nekdo poklical, kot je tiste z azila miki. Pa tistih, ki vse tako “lepo” rešujejo in jim je toliko do ubogih živalc ni in ni hotelo biti. Zato pa imajo psičke vse okopane, pa pozdravljene in se njihovo število ne dvigne nad 30! Smrekca pa bo zopet trdil, da so psi pri MM ” home made” proizvod! Sancta simplicitas!

Natawe,
v vednost. Po slovenskem pravnem redu je pes stvar. Ce ima stvar (pes)znanega lastnika, mu jo je najditelj dolzan vrniti. V kolikor stvar zadrzi je kazensko odgovoren.
In – ker si pripravljen/pripravljena pomagati – ej – zakaj ga pa eng res iskati? Da ne bos samo “prazno slamo” maltila? Pa j….a, a da ti ne u…?
Jaz, ker imam rad zivali.

P.S. Seveda na forumu rpicakujemo, da nam sporocis, kako si resila stvar, pametna Natawe!

Natawe, me samo zanima, če si prebrala forum na mojpes.com (tisti, o katerem je toliko govora)?

Pa kje si ti to slišal(a), da je pes stvar? Daj, prosim, se najprej prepričaj o nečem, preden trosiš neumnosti po forumu! Pa da ne kopiram sem strani, si izvoli prebrat Zakon o zaščiti živali na temu linku:
http://www.gov.si/dz/si/aktualno/spremljanje_zakonodaje/sprejeti_zakoni/sprejeti_zakoni.html

Miki, če ti zveš, kdo je lastnik, ga prijavi! In spremljaj, kaj se bo s prijavo zgodilo: bo kdo prišel in če bo lastnik kaznovan. Ali pa pokliči na pristojno inšpekcijo v vsakem primeru in njih povprašaj, kaj ti je storiti. V nekaterih primerih so pristojni tudi policisti – imej pri sebi ta Zakon.

Natawe,

takoj sem te spregledal in od tebe ni nič drugega kot besednačenje in govoričenje. Pa povej, kaj piše v zakonu o zaščiti živali? Niti enega argumentiranega odgovora ni bilo od tebe. Seadj si se pa spustil (-a) tako nizko, da mi boš očitala, da nimam rad živali. Podlo, pa bom že prenesel.

Seveda ga bo z veseljem sprejela, kjub temu, da jih ima preveč in premoalo hrane. Ko jo tako veselo podpirate, ji je že kdo pripeljal kak žakelj hrane od vas? Ne?! Jaz sem, ker sem vedel, da ga psi potrebujejo. Sami gobezdači, naredi pa tako ali tako nihče nič. Še Mileni ne pomagate. Od tega Milena in njeni psi nimajo nič. Prav malo ji je mar za vaše izrečene podpore. Dejanja, štejejo. Tu ste lahko pametni.

Za kršitve pri ravnanju z živalmi je odgovorna vet. inšpekcija (ta ukrepa naprej – tožilstvo, sodnik za prekrške,…). Odvzete živali mučitejlem ali pa najdene brez lastnika, pa se da v azil. Azile ustanavljajo občine, ki jih dajo v upravljanje ali društvom, ki delujejo v javnem intersu (poseben status, ki jim ga podeli odgovorno ministrstvo -v našem primeru kmetijsko). Ljubljansko društvo nima v upravljanju nobenega azila. Pri tem jim pogajo okoliške klinike, ki najdene pse nastanijo v svojih boksih. Mesto Ljubljana trenutno ureja začasni azil pod Šmarno goro in gradi čisto pravega na Gmajnicah. Za upravljanje začasnega azila se potegujeta dva kandidata: društvo in Vet. inštitut.
Če ste povedano razumeli, sedaj veste, kdo je pravi naslov za prijavo? Če se vet. inšektor ne bo potrudil, se javite društvu in bodo tudi oni pobarali inšpektorja. Dokler pa sami nič ne naredite, ne pričakujte tega od drugih. Društvo je nevladna ogranizacija in združuje prostovoljce, ki niso za svoje delo plačani ali kakorkoli drugače poplačani. Lahko je pluvati druge. Ni pa poštevo, če sam ne narediš prav nič v izboljšanje stanja.

Ja pa kaj naj nardim če se pes ne pusti približat. Mimoidočih se full boji, verjetno slabe izkušnje z gospodarjem. No da čujem en pametni nasvet. Kolkor jaz vem za take primerke obstajajo šolani ljudje!

LP, miki

Pipi,
prosi kaksnega pravnika,da ti razlozi poanto. Kljub vsemu, da imamo Zakon o cestnoprometnih predpisih, je avto v pravnem prometu (lastniski odnosi) se vedno premicna stvar – premicnina. In ce avto ukrades, ne odgovarjas po Zakonu o cestnoprometnih predpisih temvec po Kazenskem zakoniku R Slovenije (glej isti naslov, kot si mi ga predlagal). V clenih od 211. do 212. se govori o odtujitvah premicnin majhne ali velike vrednosti. Ce ga hoces prodati, pa spet po drugih Zakonih, a ne?
Seveda pa lahko poklices tudi zavarovalnega agenta, ki ti bo razlozil, da psa lahko zavarujes, ce bo zbolel ali podobno. Ce pa bo pes nekoga ugriznil, pa se bo to crtalo iz naslova zavarovanja stanovanja, ker je v stanovanju zavarovano tudi premicno premozenje (slike, psi in macki). Govorim o skodni odogovrnosti, kar pa nima veze z Zakonom o zasciti zivali.
1. člen 1 odstavek Zakona o zaciti zivali govori o
“Ta zakon določa odgovornost ljudi za zaščito živali, to je zaščito njihovega življenja, zdravja in dobrega počutja; določa pravila za dobro ravnanje z živalmi; določa, kaj se šteje za mučenje živali in katera ravnanja oziroma posegi na živalih so prepovedani; določa pogoje, ki jih je treba za zaščito živali zagotoviti pri reji živali, prevozu, izvajanju določenih posegov in poskusov na živalih, zakolu in usmrtitvi živali; ureja postopek, pravice in obveznosti v primerih, ko gre za zapuščene živali; določa pogoje za društva, ki na področju zaščite živali delujejo v javnem interesu; določa nagrade in priznanja na področju zaščite živali; ureja nadzorstvo nad izvajanjem tega zakona ter kazenske sankcije za kršitelje določb tega zakona.”
Poudarek je na zapusceni zivali, kar pa gornji kuza (zal) ni.
Brez zamere
Jaz – ker imam rad zivali

Ali ti je kaj znanega o lastnikih? Kako v azilu vedo, da ima lastnika?

Od kod ste? O katerm azilu govorite? Azil imata samo Maribor in Koper.

Spregledal ti še dolgo ne boš! Pa povej kaj piše v zakonu o zščiti živali…. a ti naj prepišem vseh 52 členov, toliko jih namreč je? Lahko pa ti napišem kaj piše v 45-em členu. V njem je namreč napisano, da se denarna kazen 50.000 sit izterja na kraju samem če:
-posameznik ne zagotovi živali bivališča, hrane, vode in oskrbe na način, ki je glede na vrst živali, pasmo, starost, stopnjo razvoja, prilagoditve in udomačitve primeren njenim fiziološkim in etološkim potrebam v skladu z ustaljenimi izkušnjami in znanstvenimi spoznanji (prva alineja prvega odstavka 7. člena tega zakona)
za začetek bo dovolj, ker bom nadaljevala, ko mi boš imenoval samo enega, ki je plačal 50 jurjev, ker je bil pes žejen npr.!

Pipi, z vsem kar se zadnje čase piše o MM me oskrbuje kar nekaj ljudi, tako, da mislim, da mi nič ali skoraj nič ne uide. Je pa tako, da bolj kot da verjamem napisanemu, verjamem lastnim očem in ko sem bila pri MM (večkrat- ne enkrat) in ni nikoli vedela da pridem, nisem videla NIČ od tega kar piše v člankih naperjenih proti njej. Res je, da sem videla nekaj poškodovanih psov, samo to mi nič ne pove o IZVORU teh poškodb. Sem že namreč v enem prejšnjih prispevkov napisala, da so se že tudi k meni zatekle ranjene živali in če bi jih kdo takrat videl, bi tudi zlahka odgovornost zato naprtil meni, pa nisem imela nič pri tem, razen, da sem plačevala za zdravljenje mačk pri veterinarju, za katere sploh nisem vedela čigave so. (no, zdaj so “moje” ostale so brez, da bi me vprašale za dovoljenje in bom verjetno kmalu na glasu, da sem “mačja” MM)

MB

LP, miki

New Report

Close