Avtosedež Concord trimax x-line- od 9-36 kg!
O tem avtosedežu sem namreč povsod zasledila (internet), da so res dobri in varni (predvsem bočni trk) in da so tudi v tujini zelo cenjeni. Moti pa me, da sem zasledila v reviji Mama različne teste večih avtosedežev in ravno ta Concordov bi naj bil pri varnosti slabo ocenjen, prav tako glede udobnosti. Pa nasploh so vsi kriteriji bili slabi.
Mi ga sicer imamo in moram povedat, da moja punčka v njem zelo lepo sedi in seveda tudi uživa v njem, tako da proti temu nimam nič. Moti me le to, da naj ne bi bil preveč varen. A ima kdo kakšne slabe izkušnje z tem sedežem? Ali pa je mogoče vse le malo za lase privlečeno in nazadnje le niso tako slabi?
LP
veš, kaj je zanimivo? da imamo mi concorda fix maxija (do 36 kg, za poleganje je potrebna zagozda, mi je nimamo), a je to star model, ki je bil zeeeelo dobro ocenjen – 2 leti nazaj med 3 najboljšimi (concord, Romer in še eden). Trimax pa je kao izboljšan model, ki ne potrebuje več posebej zagozde – pa je ocenjen slabše. To me vsekakor bega – kot da je izboljšava poslabšala varnost.
T.