Avtosedež 0-13 kg
Mi imamo sedež Maxi cosi, kupili smo ga v baby centru. Je super, ker novorojenček ni preveč v sed položen, skratka je bolj položen. Je pa slaba stran, ker nima statičnega podstavka za v avto in moramo zato vedno pripenjati in odpenjati pas, če hočemo dobiti sedež iz avta. Ampak se tako zverziraš, da kmalu gre čisto rutinsko.
Glede italije pa nimam izkušenj.
Lep pozdrav!
Sedaj v Italiji je isto drago vse za otroke kot pri nas tukaj. Včasih je bilo cenejše v Italiji kupovati, sedaj pa je katastrofalno drago od kar je postalo vse v Evre. Celo nekatere stvari so pri nas cenejše kot v Italiji. Npr. v Palmanovi je bilo zelo poceni vse, no sedaj več tega ni. Sem prepričana, ker sem blizu meje doma in lahko grem večkrat v Italijo pogledati tako, da sem na tekočem. Rajši pa kupim vso robo pri nas in vem, da je uredu. To je moje mnenje odločitev je pa v vaših rokah.
Lep večer
Doroteja
No, maxi ;-)) – Maxi cosi city ima za čisto majhne dojenčke vložek, s katerim se otroku dvigne ritka, da niti ne sedi, niti popolnoma ne leži. Je ravno v pravem položaju. Aja, hkrati ima ta vložek (blazinica) tudi oporo za glavico in se ga lahko nastavlja po višini, dokler ga otrok potrebuje. Poleg tega ima Maxi Cosi največ dodatkov za svoje stolčke, vsaj to se je meni zdelo. Opazila sem tudi to, da noben otroški avto sedež (nad 9 kg), nima tako velikega naklona, kot ga ima Maxi Cosi. Ima 3 stopnje – sedenje, polsedenje in ležanje. Super!
Je pa takole: Peg Perego je zeloooooo uporaben, saj ga lahko namontiraš na voziček, kar pri Maxi Cosi-ju ni mogoče.
To, da se lahko Peg Peregovo lupinico tako dobro uporabi, sem občudovala pri prijateljici, saj ji ni bilo treba otroka prekladati iz lupinice v voziček, tako kot smo morali delati mi, ki smo imeli navaden, kombiniran, vendar tudi Peg Peregov voziček.
Toda cena tega sistema je pa tudi uporabnosti primerna. Če bi mi kupovali vse “iz nule”, bi se verjetno odločili za kaj takega. Toda voziček sem dobila od svakinje, tako da se nam ni splačalo kupovati novega.
Nataša
Mi imamo Maxi Cosi City in smo zadovoljni. Z nakupi v Italiji nimam izkusenj. Predlagam ti, da vso otrosko opremo kupujes v Avstriji v Celovcu (malo ven iz centra) pri Schmidu (www.schmid-baby.at). Na spletni strani je tudi zemljevid, kako ga najdes. Je privatna hisa, notri imajo pa vse. Na spletni strani imas tudi kupon za 5% popusta, ki ga le sprintas. So zelo prijazni in na vsak nakup dajo popust 5%. Potem dobis se davek nazaj in prides veliko ceneje skozi kot v Sloveniji oz. v Ljubljani.
Ce ne znas nemsko se ne sekiraj, bos tudi z anglescino lahko vse kupila. Imajo pa Slovence zelo radi, saj nas je veliko, ki tam kupujemo.
Ce se ti ne mudi kupiti avtosedez, bomo mi omenjenega prodajali cez cca. 2-3 tedne (takrat bomo namrec kupili novega – vecjega). Prodamo ga ugodno.
lp
TT