spoštovani!
avtomobil clio 1.2 imam casko kompletno zavarovan(od šip, parkirišča, srnjadi, kraje itd.) pri zavarovalnici triglav že peto leto.
dosedaj sem samo enkrat uveljavljal kasko in me zanima naslednje.
zakaj moram kljub vsem zavarovanjem plačati odbitno franšizo oz. in zakaj izgubim tri premijske razrede v primeru
če je to posledica huliganstva?
in ali je pametno poklicati policijo v kolikor vidiš, da je avto poškodovan na parkirišču?
kaj svetujete v tem primeru?
hvala lepa.
Kadar je skoda majhna,in se to dogodi na parkiriscu poklicite na vaso zavarovalnico in se s cenilcem skode dogovorite,ali poklicete policijo ali ne.Ponavadi,kadar je manjsa skoda ni potrebno klicati policije.
Ce pa je skoda vecja pa policijo obvezno poklicite,ker ce je ne,zavarovalnica ni dolzna poravnati skode.
Odbitna fransiza pa ce obstaja je mejni znesek vase soudelezbe,ostalo visino skode pa pokrije zavarovalnica.
Pozdravljeni, Bruno
hvala za odgovor.
mene zanima zakaj sploh je odbitna franšiza, zakaj pa imam potem sploh dodatno zavarovan avto za huliganstvo.
potem je vseeno če ga ne bi imel.
kolikor vem zavarovalnica maribor ne odbije nič , niti franšize niti kuponov, v koliko si seveda za opcijo zavarovan dodatno-kot jaz sem-
hvala lepa.
kasko zavarovanje lahko sklenete tudi brez odbitne fransize,vendar je nekoliko drazje.Pri manjsih skodah pa se vam tako zavarovanje ze izplaca.
Res pa je,da vandalizma nekatere zavarovalnice ne priznajo brez odbitka bonusa.
Lepo vas pozdravljam, Bruno