Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Alternativa Zdravilstvo Avtoimunska bolezen

Avtoimunska bolezen

Spoštovani!

Pred dobrim mesecem sem bila hospitalizirana zaradi vnetja kožnih žil od kolen do gležnjev. Obe nogi sem imela popolnoma rdeči. Diagnoza: avtoimunska bolezen – vaskulitis (Henoch-Schönlein purpura). Stara sem 59 let in diagnoza me je zelo šokirala, saj nihče v družini nikoli ni imel avtoimunske bolezni. Uradna medicina ni mogla ugotoviti vzroka za izbruh bolezni.

Jemati moram kortikosteroidno zdravilo medrol (v začetku 60 mg, do sedaj so mi zmanjšali na 8 mg), kalcij in vitamin D. Skrbi me, ker je zdravnik rekel, da bom medrol morala jemati najmanj eno leto, morda še dlje. Trenutno se dobro počutim, ne vem pa, če je to samo zaradi vpliva medrola ali ne. Jemljem Bactoflor 10/20. Je dovolj 1x na dan ali raje 2x?

Malo sem že prebirala vaše in podobne članke in zdaj nehala uživati kravje mleko (prej sem ga veliko in pogosto). Prosim, svetujte mi, kaj še lahko sama naredim, saj se bojim, da si s kakšno vrsto hrane nevede samo še bolj škodim. Kako je z uživanjem mesa? Ga lahko jem ali raje ne (sicer ga nisem nikoli zelo veliko, morda 2-3x na teden). Kako je s sadjem, sladkorjem, ogljikovimi hidrati? Je kakšna vrsta hrane, ki mi lahko koristi?

Prosim, če mi lahko na kratko opišete, kako poteka zdravljenje avtoimunskih bolezni v vaši ordinaciji. Moram še omeniti, da imam žal v ustih vse zobe mrtve. Zobozdravnica mi jih je pred leti vse obrusila in naredila prevleke. Takrat še nisem nič vedela o škodljivosti mrtvih zob. Se da tu sploh še kaj popraviti?

Hvala za vaš čas in pomoč. Lep pozdrav.

Najpogostejši vzrok za avtoimunske bolezni so težke kovine (zato vas vabim na predavanje http://www.avita.si/kako-se-znebiti-tezkih-kovin). Verjetno ste imeli veliko amalgamskih zalivk?

V ordianaciji pri avtoimunskih boleznih najprej poiščemo vzroke – za težke kovine pacienti naredijo poseben test. Mrtvi zobje so prav tako pomembni, pa tudi drugi dejavniki, ki jih s pomočjo bioresonance individualno določimo.

Konkretna priporočila glede hrane vam ne morem dati, saj ne poznam vašega stanja. To, da ne jeste več mleka, je v redu. Ne jejte svinjskega mesa in sladkorja. Na vašem jedilniku naj bo čim več zelenjave.

Preverite si zakisanost telesa http://www.avita.si/bazicni-izdelki/indikator-za-merjenje-ph

LP

Dominik Golenhofen zdravilec, dipl. hol. ener. med. (I.M.U.) in Ksenija Lakota zdravilka Golenhofen d.o.o. Obrije 10, Ljubljana Telefon: 059 059 090 www.golenhofen.si [email protected]

Pozdravljeni,

tudi mene zanima kako je z alternativnim zdravljenjem avtoimunske bolezni. Stara sem 24 let in pred enim letom sem bila v bolnišnici, kjer sem se zdravila za bolezen imenovano Sistemski Lupus Eritematosus ( SLE ). Moram reči, da je trajalo dobro leto in pol preden so ugotovili kaj mi je, do takrat pa so me mučile bolečine v sklepih, na soncu sem dobivala močne izpuščaje po koži, na mrazu so mi pomodreli prsti….
Začela sem prejemati medrol, v začetku 40mg, ki pa sem ga postopoma zmanjševala in sedaj prejemam 4mg. Poleg tega še Alpha d3, Lorista, cell cept, kalcijev karbonat, kalijev klorid, aspirin 100 ter Resochin.
Zanima me kakšna vrsta zdravljenja bi bila primerna zame?
Bom lahko nekoč popolnoma ukinila zdravljenje s tabletami?
V prihodnosti si želim imeti otroke. Kolikšne so možnosti, da se mi bolezen v času nosečnosti poslabša?
(ker sem namreč slišala, da je za bolnice z Lupusom nosečnost zelo tvegana)

Zahvaljujem se Vam za odgovor.

Lep pozdrav..

New Report

Close