avtoimune bolezni
Spoštovani!
Pred kratkim so mi odkrili avtoimuno bolezen antifosfolipidni sindrom s pridruženo sistemsko vezivno tkivno boleznijo. Kot mi je znano, pomenijo avtoimune bolezni prevelik imunski odziv organizma. Prebrala pa sem, da za izboljšanje stanja zelo pomaga presna, naravna prehrana. Zanima me, kakšne izkušnje imate z vplivom prehrane in kako si sploh pri avtoimunih boleznih lahko pomagamo sami. Naj še povem, da sem trenutno na terapiji z antikoagulanti in so me opozorili, da večja količina zelenjave pomeni večjo količino vitamina k, ki lahko izniči delovanje zdravil.
Zahvaljujem se vam za odgovor!
Spoštovani,
Vitamin K je v brokoliju, zelju, spinači, špargeljnih, grahu, paradajzu in krompirju.
Pomankanje vitamina K nastopi po antikoagulantih, jetrnih boleznih itd. Najverjetneje ne gre pri vas za preveč vitamina K.
Priporočam vam biološko pridelano hrano, svežo, pijte vodo, pazite na toksine v okolju, jemljite multivitamine.
Lep pozdrav.