avtoimuna ščitnica & alge
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in imam avtoimuno vnetje ščitnice. Trenutno prejemam tablete euthyrox 50 (kakšnih 7 mesecev že). Ker sem zasledila dosti pozitivnih lastnosti jemanja alg, sedaj že 4.mesec jemljem algo spirulino (http://www.ekolife.si/si/bio-spirulina-120g-240-tablet-i788.shtml). Začela sem jo jemati v bistvu zaradi vegeterjanstva. Pred kratkim pa sem zasledila da določene alge niso primerne za bolnike kot sem jaz, ter naletela tudi na to informacijo, kateri dodatki naj bi bili primerni….
HIPOTIREOZA ščitnica – zmanjšano izločanje hormonov
Ocean 21/Spirulina Max
HIPERTIREOZA ščitnica – povečano izločanje hormonov
Mega protect 4 life
Q10 + Noni
Zanima me kakšno mnenje imaste Vi glede tega, ter če se za moj primer (tudi glede vegeterianstva) priporočajo kakšni drugi dodatki.
Hvala!
LP, Urška
Ne poznam ničesar od tega in tudi nismo še govorili o teh proizvodih, v glavnem ztato, ker je treba biti pri ščitničnih boleznih zelo previden pri dodatkkih in jih v glavnem NE prioporočamo, še posebej ne tistih z jodom ali tistih, ki dvigujejo imunski sistem.
Tako da boš morala informacoije žal poiskati kje drugje.
Kolikor pa vidim so te zadeve vse morske, ki zaradi vsebnosti joda niso priporočljive, še posebej ne za hipo, pa tudi ne za hiper.
Forum je zaprt za komentiranje.